• Dôležité aktuálne informácie

          • Vážení rodičia, 

            na základe aktuálneho rozhodnutia vlády SR v uznesení č. 215/2021 z 26. apríla 2021 bude od 29. apríla 2021 zrušená podmienka preukazovania sa negatívnym výsledkom testu na COVID-19 pre žiakov a jedného zákonného zástupcu žiaka žijúceho v spoločnej domácnosti pri navštevovaní prezenčnej formy vzdelávania sa v školách. Z uvedeného vyplýva zrušenie povinnosti testovania sa žiakov navštevujúcich 2. stupeň základných škôl.

            Pre nový spôsob zabezpečovania testovania sa v školách prostredníctvom kloktacích testov bude vypracované nové usmernenie pre tzv. „Intervenčné testovanie“, ktoré bude obsahovať popis a odporúčania pre využívanie kloktacích testov pri rôznych situáciách výskytu, resp. podozrenia na výskyt nákazy COVID-19 v škole.

            Na základe uvedeného dňa 30. 4. 2021 (piatok) bude ešte vykonané testovanie žiakov 2. stupňa ZŠ kloktacími testami tak, ako sme to s Vašim súhlasmi naplánovali a objednali, čím dosiahneme zvýšenú mieru bezpečnosti pri zabezpečovaní prezenčnej formy vzdelávania na našej škole.

            Samozrejme, že môžete aj naďalej chodiť na antigénové testy tak, ako doteraz a testovať seba a svoje deti podľa vlastného rozhodnutia, nie je to však už podmienkou nástupu na prezenčnú formu vzdelávania.

            Týmto Vás zároveň vyzývam, aby ste do školy posielali len zdravé deti. Pri akomkoľvek podozrení na ochorenie Covid-19 alebo ak viete, že dieťa bolo v priamom kontakte s osobou pozitívnou na Covid-19 nechajte svoje dieťa doma, aby sme zabránili ďalšiemu šíreniu tohto ochorenia medzi ostatných.

            Ako postupovať ak som bol v úzkom kontakte s pozitívnym:

            https://korona.gov.sk/co-mam-robit-ak-som-bol-v-uzkom-kontakte-s-covid-19/

            Čo mám robiť ak som covid pozitívny:

            https://korona.gov.sk/co-mam-robit-ak-som-covid-19-pozitivny/

             

            Ďakujem za spoluprácu!                                                    Mgr. Zuzana Maniaková, r.š.

             

          • SIEDMACI A MÉMEČKA

          • Internetový mém, prípadne meme/memečko sú označenia pre slová, obrázky, odkazy, internetové stránky, videá, hashtagy a iné, ktoré sa šíria prostredníctvom internetu. 

            Siedmaci si v tomto týždni na hodinách angličtiny precvičovali pomocou mémečiek slovnú zásobu spojenú s počasím. Vyhľadávali a opisovali obrázky a dokonca svoje vlastné mémečka vytvorili. Žiaci boli pri tvorbe naozaj kreatívni, za čo im patrí veľká pochvala! Veď posúďte sami! 

             

          • Antigénové testovanie

          • Uskutoční sa v sobotu 17. apríla 2021 v Kultúrnom dome v Kamennej Porube.

             HARMONOGRAM TESTOVANIA:

            08:00 – 11:45 – testovanie

            11:45 – 13:00 – prestávka

            13:00 – 17:00 – testovanie

            Testovanie je určené pre všetkých záujemcov. Nie je určené žiadne poradie na testovanie, preto Vás prosíme o trpezlivosť v prípade predĺženej doby čakania. Tak ako v minulosti budú zriadené dva odberové tímy, aby sa doba čakania minimalizovala.

        • TESTOVANIE AG TESTAMI CEZ VÍKEND 10. 4. 2021 - 11. 4. 2021
          • TESTOVANIE AG TESTAMI CEZ VÍKEND 10. 4. 2021 - 11. 4. 2021

          • V sobotu 10. 4. 2021 sa bude testovať v týchto obciach:

            - v Konskej v KD od 8.00 - 15.00 

            (prestávka od 11.40 - 12.30)

            - v Kunerade v KD od 8.00 - 17.00

            (prestávka 12.00 -13.00)

            Všade sa testuje bez objednania. Bližšie informácie nájdete na web stránke danej obce.                  

             

        • Prevádzka školy po veľkonočných prázdninách
          • Prevádzka školy po veľkonočných prázdninách

          • Školské vyučovanie v materských školách a na prvom stupni základných škôl bude naďalej prebiehať v nezmenenom režime. Znamená to, že vzhľadom na pretrvávajúce obmedzenie mobility, bude prednostne určené pre deti a žiakov zamestnancov s nevyhnutným prezenčným výkonom práce. Určuje to rozhodnutie ministra zverejnené 31. marca 2021.

            ZŠ s MŠ Kamenná Poruba pokračuje po veľkonočných prázdninách  vo vzdelávaní v nezmenenom režime.

            Na základe vývoja epidemiologickej situácie sa vzhľadom na opatrenia na obmedzenie mobility budú deti materských škôl a žiaci prvého stupňa základných škôl vzdelávať ako doteraz. Po návrate z veľkonočných prázdnin tak pokračujú v nastavených pravidlách. 

             -  pre deti, ktorých rodičia majú prezenčný výkon práce (zamestnaní rodičia) - čestné vyhlásenie + negatívny test jedného z rodičov.

            I. stupeň ZŠ - pre žiakov 1. - 4. ročníka ktorých rodičia majú prezenčný výkon práce (zamestnaní rodičia) alebo pre deti, ktorým rodičia nedokážu zabezpečiť dištančné vzdelávanie - čestné vyhlásenie + negatívny test jedného z rodičov.

            II. stupeň ZŠ - dištančné vzdelávanie.

            ŠKD a ŠJ pre prihlásené deti a žiakov prezenčného vzdelávania.

          • MAREC - MESIAC KNÍH

          • Tento mesiac sa deti z 1. stupňa na hodinách čítania venovali knihám, mimočítankovému čítaniu, rozprávkovým hádankám a literárnym kvízom. Naučili sa, ako vzniká kniha a rôznymi tvorivými aktivitami si zlepšovali svoje čitateľské a literárne zručnosti a vedomosti. 

          • MAREC - MESIAC KNIHY

          • A. S. Puškin, významný ruský básnik, raz povedal: „Čítanie – najlepšie učenie.“ Naši žiaci to, samozrejme, dobre vedia, preto sa počas marca venovali nielen učeniu, ale aj čítaniu.

            Online hodiny slovenského jazyka v 5. a 6. ročníku boli spríjemnené čítaním knihy Naša mama je bosorka od Gabriely Futovej. Žiaci sa nielen „učili“ čarovať, ale učili sa aj navzájom počúvať a rešpektovať. Okrem toho si žiaci z hodiny odnášali čitateľský zážitok. To, či pri čítaní dávali pozor, overil kahoot kvíz. Zdá sa, že najlepšie sa darilo Paulínke Galovej (5. ročník) a Nicol Ondrejkovej (6. ročník). Výborne, dievčatá!

            Naši „veľkáči“, žiaci 9. ročníka, vytvárali knižné bingo z kníh, ktoré mali doma, mnohé z nich tak museli poriadne utrieť od prachu. Ej, veruže to bola výzva! Napriek tomu sa podarila. Presvedčte sa sami vo fotogalérii.  

            A aby čítanie nebolo len počas marca, naši žiaci vytvorili nástenku plnú kníh, ktorú nájdete tu a ktorou sa môžete kedykoľvek inšpirovať.

            Dočítania! 

          • Dopravná výchova na 1. stupni

          • V stredu 31. 3. deti 1. stupňa absolvovali praktické vyučovanie dopravnej výchovy na školskom dvore. Naučili sa správne chodiť cez priechod pre chodcov, absolvovali jazdu zručnosti na kolobežkách a taktiež absolvovali teoretickú dopravnú výchovu. Dúfame, že ako zodpovedne sa správali na šk. dvore, tak zodpovední budú i ako účastníci cestnej premávky!



    • Zvonenie

      Piatok 17. 5. 2024
    •  

    • ZOZNAM ZOŠITOV A POMÔCOK na šk. r. 2023/2024

       

    •  

       

      ŠTUDENTSKÝ ČASOPIS

      Žiaci našej školy sa venujú aj písaniu článkov na rôzne témy. Jednotlivé príspevky si môžete pozrieť tu.

       

       

    •  

      ODKAZY NA LINKY POMOCI

      LINKA DETSKEJ DÔVERY

      LINKA DÔVERY NEZÁBUDKA 

      INTERNETOVÉ LINKY DÔVERY: 

      https://ipcko.sk

      https://www.stalosato.sk/

      http://nenormalne.sk/

      LINKA DETSKEJ ISTOTY

      ONLINE PORADŇA (LIVECHAT) pomoci obetiam trestných činov, ktorej ikonka sa nachádza v pravom spodnom rohu na stránke

      PSYCHOLOGICKÁ INTERNETOVÁ PORADŇA pre mladých ľudí so zdravotným znevýhodnením

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou
      • Riaditeľka školy: 0911 623 223, 041/5498343 Zástupkyňa základnej školy 2 stupeň: 041/5498344 Zástupkyňa základnej školy 1 stupeň: 0904265345 Ekonómka: 041/5498 345 ŠJ: 041/5498 012 Zástupkyňa materskej školy: 0915 835 436
      • Ulica školská 474/5 Kamenná Poruba 013 14 Slovakia
      • 42388244
      • 2024130031
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje