• TESTOVANIE 9

          • Naša škola bola vybraná do reprezentatívnej vzorky škôl pre Monitoring NÚCEM 2021: Dištančné vzdelávanie z pohľadu deviatakov. Overovanie vedomostí deviatakov základných škôl z matematiky a vyučovacieho jazyka prebehne 9. 6. 2021. Jeho cieľom je overiť vedomosti žiakov po druhej vlne pandémie. Bude prebiehať elektronickou formou. Pre žiakov 9. ročníka je povinné.

            Harmonogram:

            9:00 – 10:30 – MAT

            10:30 – 10:50 – Prestávka

            10:50 – 12:00 - SJL

            Žiaci 5. – 8. ročníka budú mať riaditeľské voľno.

          • Talentárium

          • Dňa 28. 5. 2021 čakali na pani učiteľky z prvého stupňa v triedach nie hocijakí žiaci. Privítali ich tanečníci, speváci a hudobníci, gymnasti, či dokonca kúzelníci a maliari. Tí ukázali pani učiteľkám a spolužiakom svoje nadanie v súťaži Talentárium. Všetky triedy si užili kopec zábavy a radostného smiechu. Účastníci boli ocenení medailou a sladkou odmenou.

          • MDD 2021

          • Pri príležitosti oslavy Medzinárodného dňa detí (MDD) si pani učiteľky zo ZŠ s MŠ Kamenná Poruba pripravili pre žiakov 1. a 2. stupňa športovo-zábavný program. MDD sa bude konať v utorok 1. 6. 2021, v prípade nepriaznivého počasia bude tento deň presunutý. Informácia o konaní bude upresnená najneskôr v pondelok 31. 5. 2021.

            Žiaci prídu do školy o 8:00 hod., vhodne športovo odetí a obutí. Postupne sa spolu s učiteľmi presunú ku Koniarke, kde bude prebiehať hlavný program. Ukončenie tohto dňa bude o 12:30 hod. Žiaci, ktorí navštevujú ŠKD sa presunú do školy a budú pokračovať v ŠKD, ostatní pôjdu domov.

            Obed bude zabezpečený priamo na mieste, žiaci sa nebudú presúvať do školskej jedálne. Pripravený guľáš bude po športe a v prírode určite každému chutiť. Každý žiak si musí priniesť vlastnú misku (najlepšie plastovú) s lyžicou a plastový pohár. V tento deň sa neodhlasujte z obedu!

            Rodičovské združenie prispieva na ceny a odmeny pre žiakov sumou 6 €/žiak. Každý dostane sladkosti, vecné ceny, dobrý guľášik, nápoje a diplom.

            Milí žiaci, tešíme sa na spoločne strávený čas plný hier a zábavy!

            Vaše pani učiteľky 

          • Májová výzva

          • Piataci sa pod vedením p. uč. triednej zapojili do výzvy Máj, lásky čas - Koľko lásky je vo Vašom ❤? Na triednických hodinách vytvorili pohľadnice s prianiami, ktoré zaslali ľuďom žijúcim v Domove vďaky v Rajci. Pevne veríme, že pohľadnice vyčarili ľuďom žijúcim v tomto zariadení úsmev na tvári.    

          • ODKAZ OLYMPIONIKOM

          • V rámci Virtuálnej štafety ,,Pripravení na Tokio“ Slovenský olympijský a športový výbor (SOŠV) vytvoril sadu Olympijských pohľadníc, ktoré prostredníctvom svojich vizuálov prezentujú slovenských olympionikov v športových odvetviach, v ktorých nás budú reprezentovať na tohtoročnom sviatku športu. Na hodinách telesnej a športovej výchovy sa žiaci dozvedeli zaujímavosti o nasledujúcich OH a športovcoch, ktorí nás budú reprezentovať. Prostredníctvom Olympijských pohľadníc mali príležitosť písať odkazy, pozdravy a priania našim športovcom priamo do Tokia.

            Pohľadnice, ktoré sa dostanú do súťaže, budú počas olympijských hier predložené na posúdenie samotným športovcom. Oni sami vyberú pozdrav, ktorý ich najviac oslovil, zaujal a motivoval k dobrým športovým výkonom.

            SOŠV ocení všetky odkazy, ktoré vyberú samotní športovci, diplomom a vecnými cenami. Výsledky budú oznámené po skočení OH v Tokiu na internetovej stránke www.olympic.sk.

            Zapojeným žiakom držím palce!

            odkaz_olympionikom.mp4

          • VÝZVA KROKUJ, SLOVENSKO!

          • Milí žiaci, rodičia, zamestnanci, 

            zapojte sa do výzvy KROKUJ, SLOVENSKO! Tento projekt povzbudzuje ľudí na Slovensku, aby si s pomocou „obyčajnej“ chôdze udržiavali dobré zdravie. Každý človek má iný harmonogram dňa, a preto sa cieľ prejsť určitý počet krokov dá splniť rôzne – cestou do práce, či školy, prechádzkou v prírode alebo spoznávaním okolia. Stačí si len vytvoriť plán na stránke a ste v hre o skvelé ceny. 

            Pozvánka 

            Žiaci, počet prejdených kilometrov si môžete zaznamenávať v aplikácii RELIVE, s ktorou sme sa naučili pracovať minulý mesiac na hodinách telesnej a športovej výchovy a informatiky.

            Poďme na to! 

          • Zapojte sa do umeleckej súťaže Dňa rodiny 2021

          • Už od roku 1993 si vďaka OSN pripomíname 15. máj ako Medzinárodný DEŇ RODINY. Pozývame vás zapojiť sa do celoslovenskej umeleckej súťaže Dňa rodiny 2021 OTEC NABLÍZKU - v rôznych vekových kategóriach a umeleckých smeroch (výtvarný, fotografický, audiovizuálny, literárny) na podtémy uvedené na plagáte. Súťaž trvá do 31. 5. Viac informácií o celej súťaži aj o odosielaní umeleckých diel nájdete na www.denrodiny.sk/sutaz. 

          • VIRTUÁLNA ŠTAFETA ,,PRIPRAVENÍ NA TOKIO“

          • Do letných olympijských hier ostáva už len necelých 60 dní! Letné olympijské hry sa mali konať od 24. júla do 9. augusta 2020. Celosvetová pandémia nového koronavírusu však zapríčinila preloženie na nový termín. Športová udalosť roka sa uskutoční od 23. júla do 8. augusta 2021. Naďalej však nesú názov Tokio 2020.

            Slovenský olympijský a športový výbor (SOŠV) pripravil pri príležitosti blížiacich sa Hier XXXII. olympiády v japonskom Tokiu sériu výziev pod názvom Virtuálna štafeta „Pripravení na Tokio“. Do jednotlivých výziev sa zapojili aj naši žiaci v rámci telesnej a športovej výchovy. So žiakmi 4. A sme spoločne vytvorili vlastnú olympijskú pochodeň, s ktorou sme následne natočili súťažné video s vlastnou olympijskou štafetou. Olympijskej štafety sa zúčastnili žiaci 4. A, 5. A, 8. B a 9. A a žiaci 1. A z ŠKD. Videoprezentácia je dostupná dole pod príspevkom. SOŠV rozhodol, že víťazstvo a vecnú cenu si zaslúži každý zapojený subjekt, nakoľko rozhodnúť o víťazovi nebolo vôbec jednoduché, keďže všetky videá boli krásne a kreatívne. Touto cestou gratulujem našim žiakom k výhre!

            video_STAFETA_ZS_S_MS_KAMENNa_PORUBA.mp4

          • FAREBNÝ TÝŽDEŇ

          • Minulý týždeň sa niesol v znamení farieb. Každý deň sme venovali inej farbe, ktorá mala svoj význam. Zelená, modrá a žltá sú farby kontajnerov na separovaný odpad. Žiaci i učitelia ukázali, že ochrana životného prostredia im nie je ľahostajná a vedia, že triedením odpadu robia svet krajším. 18. máj bol Medzinárodným dňom mlieka, žiaci aj učitelia si v tento deň obliekli bielu farbu, čím dali najavo, že mlieko a mliečne výrobky predstavujú jednu z najdôležitejších zložiek plnohodnotnej výživy. Piatok patril červenej farbe, ktorá, ako dobre vieme, je symbolom lásky. Zakúpením čokolády v hodnote 0,50 € naši žiaci i učitelia prejavili lásku k blížnemu a ukázali, že im osud detí v Afrike nie je ľahostajný. Vytvorili sme si tak vlastnú zeleno-bielo-modro-žlto-červenú dúhu. Všetkým žiakom a učiteľom ďakujeme!

          • Európska noc výskumníkov

          • Pri príležitosti Európskej noci výskumníkov sa p. uč. Matejkovej podarilo získať pre žiakov 8. ročníka výučbové balíčky na hodiny biológie s názvom Vedecký kuriér. Žiaci si tak mohli na vybraných vedeckých experimentoch vyskúšať ako sa kultivujú baktérie na živnej pôde v školských podmienkach, či nahliadli na vlastnú genetickú informáciu - DNA. Týmto chceme poďakovať Slovenskej organizácii pre výskumné a vývojové aktivity a už teraz sa tešíme na ďalšie zaujímavé prekvapenia, ktoré nás čakajú pri najbližšej Noci výskumníkov 2021.

          • Medzinárodné dni plné pohybu

          • Pohyb je pre náš život a zdravie veľmi dôležitý a predstavuje najmenej nákladný preventívny prostriedok na predchádzanie ochoreniam. V tomto duchu sme sa so žiakmi zapojili v uplynulých týždňoch do rôznych pohybových aktivít, zabavili sa a spravili tak niečo pre seba a pre svoje zdravie. 

            Dňa 18. 4. sa každoročne slávi Medzinárodný deň žonglovania. Naši žiaci nelenili, zobrali loptičky, trénovali a stali sa tak súčasťou oslavy tohto dňa.

            V škole sme si so žiakmi 4. A a 7. A taktiež pripomenuli Medzinárodný deň tanca, ktorý sa konal 29. 4. Spoločne sme sa zapojili do výzvy naučiť sa JERUSALEMA DANCE, ktorý je na svete taký populárny a obľúbený! Tancom ožila celá škola aj počas veľkej prestávky, ktorú sme žiakom spestrili tanečnými pesničkami.

            Dňa 10. 5. sme žiakom pripomenuli Svetový deň Pohybom k zdraviu. Cieľom tohto dňa je zvýšenie verejného povedomia o zdravom životnom štýle založeného na dostatku primeraných pohybových aktivít. Nakoľko nám počasie prialo a bolo krásne slnečno, so žiakmi 7. A sme sa v rámci telesnej a športovej výchovy vybrali na bicykloch do Porubskej doliny. Do výzvy sa zapojili aj ostatní žiaci, ktorí vykonali akúkoľvek aktivitu v tento deň a nahrali ju do aplikácie RELIVE (s ktorou sa naučili pracovať v rámci spoločnej úlohy z INF a TŠV v mesiaci apríl).

          • Vytvor si vlastnú krajinu

          • Žiaci 8. ročníkov sa počas adaptačného obdobia v škole venovali na hodinách angličtiny projektovej tvorbe. Navrhli fiktívnu krajinu, v ktorej by chceli žiť. Okrem kreativity pri tvorbe preukázali pri prezentácii svojich prác aj výbornú znalosť rôznych gramatických štruktúr a slovnej zásoby.    

          • Farebný týždeň

          • Čo to pre teba znamená?

            Príď do školy od pondelka do piatka  (175. – 2152021) oblečený podľa farby, ktorá je na plagáte. Dovoľ, aby naša škola ožila farbami. 

          • Plogging – spravme z každého dňa DEŇ ZEME

          • Každoročne sa v mesiaci apríl organizuje na našej škole veľká akcia – čistenie obce, pri príležitosti oslavy Dňa Zeme. Nakoľko nám mimoriadna situácia tento rok nedovolila zorganizovať tradičný zber odpadkov, pre žiakov 5.A - 9.A sme si pripravili AKČNÚ VÝZVU - PLOGGING HORAMI A DOLINAMI V RAJECKEJ DOLINE!

            V rámci predmetov Informatika - Telesná a športová výchova bolo úlohou žiakov naučiť sa pracovať s aplikáciou, otestovať kondičku, vyčistiť prírodu a vytvoriť spoločný projekt (video) pomocou aplikácie RELIVE. Hlavnou myšlienkou úlohy bolo uvedomiť si, že Deň Zeme je potrebné oslavovať každý jeden deň, nielen 22. apríla.

            Ďakujeme všetkým zúčastneným, žiakom i rodičom!

            Videoprezentácia aktivít k nahliadnutiu: NASA_ZEM_-_NaS_DOMOV.mp4.

            ​​​​​​​

          • Piataci a ich vymyslené zvieratko

          • Žiaci 5. ročníka na hodinách angličtiny vymýšľali a tvorili. Ich úlohou bolo nakresliť a opísať zvieratko, ktoré si sami vymysleli. Pri opisovaní si precvičili slovnú zásobu a gramatiku v kontexte. Žiaci boli naozaj kreatívni, o čom svedčia ich zaujímavé projektové práce.     

          • Zápis do 1. ročníka

          • Dňa 29. 4. 2021 sa pani učiteľky z 1. stupňa stretli, za dodržania prísnych epidemiologických opatrení, s budúcimi žiakmi 1. triedy. Všetci predškoláci ich veľmi milo prekvapili svojimi komunikačnými schopnosťami a vedomosťami. Pani učiteľky sa už veľmi tešia, keď ich v septembri usadia do školských lavíc a budú im pomáhať učiť sa čítať, písať a počítať.

          • Enviro aktivity

          • V uplynulom mesiaci, apríli, sme si na 1. stupni viac ako inokedy pripomínali, aké dôležité je starať sa o planétu Zem. Veď uznajte, je to náš jediný domov v celom šírom vesmíre. Aj my maličkí sme sa učili, ako môžeme prispieť k jej ochrane a spoznávali sme krásu prírody. Sviatok „Deň Zeme“ sme oslávili tým, že sme boli vyčistiť od odpadu naše najbližšie okolie a za odmenu sme si natrhali liečivé bylinky, ktoré nám naša Zem ponúka.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Enviro aktivity.

          • Pravidlá pre MŠ, ZŠ od 3. mája 2021

          • Pravidlá pre MŠ, ZŠ a školské zariadenia od 3. mája 2021 pre červený okres: prezenčná forma výučby. 

            1. Deti MŠ, žiaci ZŠ a ostatní žiaci do 18 rokov - vstupujú do školy BEZ TESTU

            2. RODIČIA detí a žiakov: dávajú čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti - BEZ  TESTU

            3. ZAMESTNANCI škôl: dávajú čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti - BEZ TESTU

            Rodičia od pondelka predkladajú čestné vyhlásenie vždy v pondelok ráno v papierovej forme, alebo vopred elektronicky prostredníctvom Edupage, no neprikladajú sa už žiadne potvrdenia a prílohy.



    • Zvonenie

      Piatok 17. 5. 2024
    •  

    • ZOZNAM ZOŠITOV A POMÔCOK na šk. r. 2023/2024

       

    •  

       

      ŠTUDENTSKÝ ČASOPIS

      Žiaci našej školy sa venujú aj písaniu článkov na rôzne témy. Jednotlivé príspevky si môžete pozrieť tu.

       

       

    •  

      ODKAZY NA LINKY POMOCI

      LINKA DETSKEJ DÔVERY

      LINKA DÔVERY NEZÁBUDKA 

      INTERNETOVÉ LINKY DÔVERY: 

      https://ipcko.sk

      https://www.stalosato.sk/

      http://nenormalne.sk/

      LINKA DETSKEJ ISTOTY

      ONLINE PORADŇA (LIVECHAT) pomoci obetiam trestných činov, ktorej ikonka sa nachádza v pravom spodnom rohu na stránke

      PSYCHOLOGICKÁ INTERNETOVÁ PORADŇA pre mladých ľudí so zdravotným znevýhodnením

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou
      • Riaditeľka školy: 0911 623 223, 041/5498343 Zástupkyňa základnej školy 2 stupeň: 041/5498344 Zástupkyňa základnej školy 1 stupeň: 0904265345 Ekonómka: 041/5498 345 ŠJ: 041/5498 012 Zástupkyňa materskej školy: 0915 835 436
      • Ulica školská 474/5 Kamenná Poruba 013 14 Slovakia
      • 42388244
      • 2024130031
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje