• KARNEVAL

          • Deň 3. 2. bol pre našich žiakov "veľkým dňom." Už od rána sa nevedeli dočkať, kedy sa oblečú do svojich karnevalových masiek. Po vyučovaní sa spoločne s tr. pani učiteľkami vybrali do kultúrneho domu, kde na nich čakala krásne vyzdobená sála a výborná muzika. Karneval sa začal kultúrnym fašiangovým programom. Potom nasledovala promenáda masiek, diskotéka, hry a tombola. Každá maska bola ocenená malým darčekom. Pani kuchárky pripravili výborné šišky, na ktorých si všetci pochutili. Všetkým rodičom, ktorí prispeli do tomboly patrí veľká VĎAKA.

          • Hviezdoslavov Kubín

          • Dňa 27.1. sa uskutočnilo školské kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín. Za 1. stupeň sa zúčastnilo 20 detí z 2. až 4. ročníka ZŠ. Na krajské kolo postúpili dvaja žiaci - víťazi školského kola v rámci poézie a prózy, ktorými sú: 

            poézia: Peter Vereš, žiak 4. ročníka a 

            próza: Natália Baránková, žiačka 2. ročníka. 

            Všetkým zúčastneným ďakujeme a víťazom srdečne gratulujeme.

          • Školské kolo OLOV úspešne za nami!

          • V tomto šk. roku 2022/2023 sme sa na hodinách TŠV zapojili do projektu OLOV (Olympijský
            odznak všestrannosti). Ide o dobrovoľný národný športový projekt Slovenského olympijského a
            športového výboru určený pre žiakov II. stupňa na všetkých základných školách a osemročných
            gymnáziách na území SR. Hlavným cieľom projektu je aktivácia detí k pravidelnému
            športovaniu a zároveň motivácia rozvíjať všetky pohybové schopnosti z pohľadu zdravotnej
            prevencie. 

            Žiaci 6.-9. ročníka boli testovaní v nasledovných disciplínach:
            ▪ Skok do diaľky z miesta znožmo
            ▪ Ľah – sed za 30s
            ▪ Vytrvalostný člnkový beh
            ▪ Hod 2 kg plnou loptou vpred
            ▪ Výdrž v zhybe nadhmatom
            ▪ Člnkový beh 10x5m

            Na základe svojich výkonov žiaci obdržali účastnícky certifikát a najúspešnejší žiaci
            jednotlivé stupne odznakov (zlatý, strieborný, bronzový).

            Na našej škole získali BRONZOVÝ odznak žiaci:
            Mário Hodás 6.A
            Martin Jarina 6.A
            Samuel Jakubský 6.A
            Natália Baránková 6.B
            Vivien Jasenovská 7.A

            Srdečne GRATULUJEM!

            Najúspešnejší žiaci z každého ročníka (CH+D) vytvoria družstvo, ktoré bude reprezentovať našu
            školu v krajskom kole.

            Mgr. Martina Kopálová

          • Prednášky organizácie SEEDS

          • Aj v tomto školskom roku naša škola pokračuje v spolupráci s neziskovou organizáciou SEEDS, ktorá prináša na slovenské školy série prednášok z rôznych oblastí. V piatok 13.1.2023 na našej škole urobili traja lektori z tejto organizácie pre šiestakov, siedmakov a deviatakov prednášky na témy: USA krížom krážom, Ľudia v ohrození, alebo riziká sociálnych sietí a  Island - dá sa nabiť sopkou mobil? S lektorkou Mirkou Badinskou prešli deviataci od histórie osídľovania USA až po súčasnosť, nahliadli do fabriky Boeingu a vypočuli si odporúčania + skúsenosti s TOP lokalitami v USA. S cestovateľom a sprievodcom cestovného ruchu Petrom Reom sa siedmaci zhovárali na tému ,,čistej energie" na Islande, alebo sa neskôr dozvedeli ako chutí 6 mesiacov odležaný žralok. Šiestaci boli oboznámení so všeobecnými informáciami o rizikách na sociálnych sieťach + obdržali taktiež rady a kontakty na pomoc obetiam kyberšikany.  Veríme, že prednášky našich žiakov obohatili a niečo si z nich do života aj odniesli.

          • OZNAM


          • Od 01.01.2023 sa mení výška poplatku za odobratý obed v ŠJ na základe nových finančných pásiem vydaných Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR.

            Schválené obecným zastupiteľstvom obce dňa 13.12.2022 dodatkom č. 1 k Všeobecne záväznému nariadeniu č. 1/2022 o výške príspevku na čiastočnú úhradu nákladov a o výške príspevku na režijné náklady a podmienky úhrady v ŠJ.

          • Pozornosť pre starších a osamelých ľudí

          • V predvianočnom čase sme za vybrali potešiť starších či osamelých občanov Kamennej Poruby. Vybrané dievčatá v mene všetkých žiakov a učiteľov ZŠ predniesli vianočný vinš a odovzdali oblátky, upečené našimi žiačkami (Natália Mičechová a Nikola Ondrejková) a krásne vianočné pozdravy, vytvorené na hodine informatiky. Veríme, že myšlienku potešiť starých ľudí a spríjemniť im vianočný čas sa nám podarilo naplniť.

          • Vianočné tvorivé dielne

          • Dňa 14.12. sa v našej škole uskutočnili vianočné tvorivé dielne. Pre žiakov a ich rodičov bolo pripravených mnoho tvorivých aktivít. Žiaci si mohli vyrobiť rôzne vianočné ozdoby a dekorácie. Všetci si pochutili na oblátkach vyrobených našimi žiačkami i voňavom čajíku s ovocím. Tvorivé popoludnie sa nieslo v duchu Vianoc za tónov najznámejších kolied.

          • Advent na škole

          • Obdobie pokoja, dobročinnosti, stíšenia a rozjímanie – tak môžeme charakterizovať pravý význam adventu. Ide o obdobie štyroch nedieľ pred Štedrým večerom. Samotné slovo advent pochádza z latinčiny "Adventus", čo v preklade znamená príchod a odkazuje na príchod Spasiteľa. Pre kresťanov je teda advent v znamení čakania na príchod Spasiteľa a duchovných príprav na Vianoce.

            Adventné obdobie na našej škole sme poňali ako prípravu na Vianoce, spoznávanie a pripomínanie si ľudových tradícii a zvykov, no zároveň sme chceli pripravenými každodennými adventnými aktivitami u detí rozvíjať sociálne zručnosti ako spoluprácu, empatiu, vzájomnú pomoc a podporu, priateľstvo, tímovú prácu, spolupatričnosť, žičlivosť, nachádzať dobro v každom jednotlivcovi a pod.

            V spolupráci s rodičovskou radou sme pre žiakov školy pripravili každodenné adventné aktivity. Pedagógovia vymysleli ich náplň a spoločne ich so žiakmi realizovali. Rodičovská rada financovala a nakúpila odmeny (salónky, dukáty, donuty, punč, čaj, Mikulášske balíčky), ale aj niektoré pomôcky na jednotlivé aktivity (olovo, orechy, škrupiny, sviečky...), či aj osobne realizovali niektoré aktivity (Mikuláš, čert, anjel, Lucie, rozprávkové postavy).

            No, a ako to prebiehalo?

            Členovia žiackej školskej rady vždy ráno vybrali z adventného kalendára dennú adventnú aktivitu a cez školský rozhlas žiaci dostali informácie, aké prekvapenie či úloha ich čaká.

            Náplň jednodlivých denných aktivít: ADVENTNE_AKTIVITY(1).pdf

            Podľa reakcií detí je zrejmé, že adventné prekvapnia sa im páčili a spríjemnili im tak každodenné školské dni.

            Ďakujeme všetkým, ktorí sa podieľali na naplnení krásnych adventných aktivít – zamestnancom školy a členom rodičovskej rady.

          • Vianočný koncert

          • Dňa 30. 11. 2022 sa žiaci našej školy vybrali do kultúrneho domu na vianočný koncert, kde zazneli tradičné a moderné piesne, ktoré nám spríjemnili adventný čas. 

          • Vianočná Žilina

          • V stredu 7.12.2022, trieda 8.A navštívila večernú Žilinu. Vianočnú atmosféru si žiaci užili na vianočných trhoch na Mariánskom námestí a vypočutím koncertu Slovensko spieva koledy v Sade SNP.

          • Etnologická prednáška

          • 16.11.2022 sa žiaci 5.A zúčastnili etnologickej prednášky v Mestskom úrade v Rajci, kde sa dozvedeli informácie o krojoch z Rajeckej doliny. Po prednáške sa presunuli do múzea. V súčasnosti sú v budove otvorené expozície, ktoré dokumentujú históriu a remeselné tradície mesta. Na záver exkurzie sme so žiakmi zavítali do reštaurácie Mystik, kde bolo žiakom podané občerstvenie pred cestou domov. Teplý čaj a príjemná atmosféra ukončili exkurziu v pozitívnom tóne. V mene pedagogických zamestnancov školy a aj žiakov 5.A



    • Zvonenie

      Pondelok 29. 4. 2024
    •  

    • ZOZNAM ZOŠITOV A POMÔCOK na šk. r. 2023/2024

       

    •  

       

      ŠTUDENTSKÝ ČASOPIS

      Žiaci našej školy sa venujú aj písaniu článkov na rôzne témy. Jednotlivé príspevky si môžete pozrieť tu.

       

       

    •  

      ODKAZY NA LINKY POMOCI

      LINKA DETSKEJ DÔVERY

      LINKA DÔVERY NEZÁBUDKA 

      INTERNETOVÉ LINKY DÔVERY: 

      https://ipcko.sk

      https://www.stalosato.sk/

      http://nenormalne.sk/

      LINKA DETSKEJ ISTOTY

      ONLINE PORADŇA (LIVECHAT) pomoci obetiam trestných činov, ktorej ikonka sa nachádza v pravom spodnom rohu na stránke

      PSYCHOLOGICKÁ INTERNETOVÁ PORADŇA pre mladých ľudí so zdravotným znevýhodnením

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou
      • Riaditeľka školy: 0911 623 223, 041/5498343 Zástupkyňa základnej školy 2 stupeň: 041/5498344 Zástupkyňa základnej školy 1 stupeň: 0904265345 Ekonómka: 041/5498 345 ŠJ: 041/5498 012 Zástupkyňa materskej školy: 0915 835 436
      • Ulica školská 474/5 Kamenná Poruba 013 14 Slovakia
      • 42388244
      • 2024130031
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje