• Prednáška s príslušníkmi DHZ

          • V rámci preventívno-výchovnej činnosti sa dňa 28. 4. 2023 uskutočnila prednáška spojená s krátkou besedou, pod vedením zástupcov DHZ Kamenná Poruba. Počas jednej vyučovacej hodiny boli žiakom vysvetlené nielen riziká spaľovania trávy v jarnom období, ale aj jednotlivé druhy požiaru a spôsob ich likvidácie. Následne bola žiakom predstavená základná hasičská a záchranárska technika spolu s hasičským športom. V závere si mohli záujemcovia priamo na sebe vyskúšať hasičskú výstroj a bližšie sa oboznámiť s činnosťou DHZ Kamenná Poruba. Ďakujeme za užitočné informácie a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu!

          • ĎAKUJEME, ŽE VIDÍTE ŽIVOT AJ Z INEJ STRANY!

          • Vo štvrtok, 20. apríla 2023, sa nám spoločne podarilo vyzbierať pre ľudí s rakovinou 573 € v obci Kamenná Poruba a 258,88 € v obci Konská.

            ĎAKUJEME všetkým, ktorí prispeli do zbierky na Deň narcisov!

          • Deň Zeme

          • Zvýšiť environmentálnu gramotnosť a upriamiť pozornosť na problémy, ako sú odlesňovanie, strata biodiverzity či klimatická kríza, je cieľom Dňa Zeme, ktorý si ľudia na celom svete rôznymi aktivitami pripomínajú už 53 rokov - 22. apríla. V roku 2023 je mottom osláv „Investujte do našej planéty“, ktoré pripomína, že každý z nás je zodpovedný za záchranu ľudstva pred klimatickou krízou. 

            Naša škola nie je výnimkou a tak sme sa v piatok 21. apríla vybrali s našimi žiakmi (nielen) do ulíc obce a vyupratovali čo sa dalo. 

            Chceme sa tu predsa cítiť lepšie, no nie 😉

          • Obedy zadarmo

          •  

            Finančné pásma na potraviny a režijné náklady od 01. 05. 2023

            Vážení rodičia,
            od 1. 5. 2023 majú deti – predškoláci a žiaci základnej školy obedy zadarmo. Sú naviazané na školskú dochádzku, teda obed zadarmo môže dieťa/žiak dostať len ak sa zúčastní v daný deň vyučovacieho procesu. Ak dieťa/žiak nebude mať odhlásený obed a nezúčastní sa vyučovania, bude musieť zákonný zástupca uhradiť obed v plnej výške (berie si ho do obedára). Prosíme Vás o dôslednosť pri odhlasovaní z obedov.
            Zároveň prosíme rodičov, aby nechali na kredite svojich detí finančnú hotovosť aspoň 10 – 15 €, v prípade neodhlásenia z obeda pri neprítomnosti dieťaťa/žiaka na vyučovaní, alebo neodobratí obeda. Ak v programe nebude z čoho odpočítať sumu za obed, bude žiak zablokovaný a na druhý deň nebude mať obed. Systém ho odblokuje až po úhrade nedoplatku.

             

          • 13. komnata

          • Dňa 17.4.2023 sa žiaci 5. – 9. ročníka zúčastnili hudobno-výchovného predstavenia s názvom „13. komnata“. Celým programom žiakov sprevádzal líder kapely AYA - Mgr. Boris Lettrich, a to slovom aj spevom. Témou predstavenia bolo nazeranie do sveta dnešnej mladej generácie cez dvere zakázanej trinástej komnaty (cigarety, alkohol, drogy...). Boris Lettrich však otváral mládeži dvere aj iných komnát, cez ktoré vedie cesta k úspechu. Empatia a dobro boli pojmy, ktoré kládol na najvyššie miesto v hodnotovom rebríčku dnešného človeka. Veríme, že s problematikou drog sa žiaci budú stretávať iba v preventívnej forme a dostatočne poučení vykročia životu v ústrety bez akýchkoľvek závislostí. Želáme si, nech 13. komnata ich životov zostane pre nich navždy neobjavenou.

          • Hravo zdravo

          • Dňa 17.4. 2023 sa predškoláci a žiaci 1. stupňa vybrali na hudobno-výchovný koncert do Kultúrneho domu, ktorý mal názov "HRAVO ZDRAVO". Nálada bola výborná, spoločne sme si zaspievali veselé piesne a dozvedeli sme sa zaujímavé informácie o zdravom životnom štýle, ale aj o škodlivosti nadmerného používania mobilov a tabletov. Takže platí zásada, všetko s mierou a hlavne veľa pohybu!

          • Korčuľovanie na zimnom štadióne

          • V rámci voliteľného TC Korčuľovanie v predmete TŠV, sme sa s vybranými žiakmi 5. - 9. ročníka vybrali na zimný štadión do Žiliny.

            Pod vedením p. učiteľky Mgr. Martiny Kopálovej a p. zástupkyne PaedDr. Soni Kaveckej, žiaci trénovali základný postoj na korčuliach, jazdu v základnom postoji znožmo, jazdu vpred vo dvojiciach, jazdu vpred v súbežných vlnovkách či korčuľovanie priamo vpred. Chlapci tiež mali možnosť využiť hokejky a puk.  

            Žiakom sa veľmi páčilo a veríme, že to nebolo naše posledné korčuľovanie.

          • Deň narcisov

          • Na Slovensku je veľa zbierok, ktoré každý rok pomôžu ľuďom v ťažkej životnej situácii. Pre ľudí s rakovinou je však zbierka narcisov tá najvzácnejšia.
            Motívom tohto roku je obrátený narcis s textom: "ĎAKUJEME, ŽE VIDÍTE ŽIVOT AJ Z INEJ STRANY" ... niekedy totiž život bodne, obráti sa naruby a to vo väčšine prípadov po oznámení onkologickej diagnózy.

            Liga proti rakovine organizuje verejnoprospešnú zbierku na pomoc pacientom s týmto ochorením už 27-krát!

            Vo štvrtok 20. apríla stretnete dobrovoľníkov Ligy proti rakovine aj na našej škole i v našej obci. Pripnite si aj vy tento kvietok na podporu onkologicky chorých pacientov. 

            Ďakujeme všetkým, ktorí sa na život dokážu pozrieť z inej strany a byť solidárni v podobe pripnutia narcisu a poskytnutia finančného príspevku na zbierku Deň narcisov!

          • Zápis do 1. ročníka

          • Dňa 05.04. 2023 sa uskutočnil zápis do 1. ročníka. Všetky deti boli veľmi snaživé, vyskúšali si mnoho úloh a cvičení, v ktorých sa im výborne darilo. Niektorí si pre nás pripravili aj pesničku, či básničku. Deti zápisom sprevádzali aj naše rozprávkové postavy, ktoré im vyčarili úsmev na tvári. Nakoniec si všetci zaslúžili odmenu, ktorá im bude tento výnimočný deň pripomínať.

            Milí predškoláci, tešíme sa na Vás v septembri!

          • Zážitkový workshop

          • Dňa 4. 4. 2023  žiaci 2. stupňa absolvovali zážitkový workshop s názvom Rozumieme peniazom. Počas 2 vyučovacích hodín žiaci získavali nové poznatky hravou a pútavou formou prostrednístvom súťaží a gamifikácie. Žiaci sa dozvedeli, kde sa nachádzajú ochranné prvky na bankovkách, zahrali sa spoločenskú hru na simuláciu finančných rozhodnutí či zasúťažili si v hre BINGO. Pomocou pohybovej aktivity si zapamätali evolúciu peňazí a okrajovo sa venovali téme bitcoinu či falšovaniu peňazí. Veľkú pozornosť si získali 100 ročné hyperinflačné bankovky z Nemecka, doláre, libry a niekoľko miliónové bankovky z Venezuely, ako aj naše eurá. Na workshope nechýbali videá a overovanie vedomostí či pojmov ako je kreditka, debetka, IBAN, banka a poistenie.

          • Lyžiarsky výcvik

          • V dňoch 6. - 10. 3. 2023 sa uskutočnil lyžiarsky výcvik v Jasenskej doline pre žiakov 8. a 9. ročníka. Žiaci si užili krásne počasie a jarnú lyžovačku. Naučili sa nové poznatky, zdokonalili schopnosti a zručnosti v oblasti zjazdového lyžovania a tiež posilnili kamarátske vzťahy. Na konci lyžiarskeho výcviku každý účastník zvládol zlyžovať hlavnú zjazdovku a absolvoval preteky v slalome. Každý účastník bol odmenený diplomom a najrýchlejší žiaci boli ocenení aj medailou.

            Na 1. mieste sa umiestnil Matej Záň z 9.A, 2. miesto obsadil Jakub Mičúch z 9.A a 3. miesto obhájila Katarína Vršanská z 8.A. Gratulujeme!

            Veríme, že všetkým žiakom sa veľmi páčilo a účasť na lyžiarskom výcviku bude motiváciou do ďalšieho zdokonaľovania sa v lyžovaní. 

          • Riaditeľské voľno

          • Oznámenie o poskytnutí riaditeľského voľna

            Oznamujem Vám, že v súlade s §150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní
            (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov ako riaditeľka Základnej školy
            s materskou školou v Kamennej Porube poskytujem žiakom 5. až 8. ročníka našej školy
            voľno poskytnuté riaditeľom školy dňa 22. marca 2023. Voľno poskytujem

            z organizačných dôvodov – Testovanie 9 2023.
            Žiaci 1. až 4.ročníka sa vyučujú podľa platného školského rozvrhu hodín, prevádzka
            školského klubu detí, materskej školy a školskej jedálne je nezmenená.

            Žiaci 5. – 8. ročníka, ktorí sa stravujú v ŠJ budú automaticky zo stravy v tento deň
            odhlásení. Podľa záujmu je možné si stravu na tento deň prihlásiť najneskôr v pondelok
            20. 3. 2023 (objednávka potravín). Na obed môžu prísť žiaci v čase od 12:30 do 13:30 h.

            Odôvodnenie:
            Riaditeľské voľno pre žiakov 5. – 8. ročníka poskytujem z organizačných a personálnych
            dôvodov na zabezpečenie plynulého priebehu Testovania 9 2023: organizácia, bezpečnosť,
            personálne zabezpečenie (administrátori, koordinátori, externý dozor), priestorové
            zabezpečenie (potrebné 4 triedy na testovanie) a zabezpečenie objektívnosti tohto testovania.
            Testovanie žiakov sa uskutoční z predmetov matematika, slovenský jazyk a literatúra a celý
            proces trvá od 7:15 h do 13:00 h.

            Mgr. Zuzana Maniaková, r.š.

          • Beseda s lesníkmi

          • Veľmi sme sa potešili, keď dňa 24. 2. 2023  prijali pozvanie do našej školy lesníci, manželia Ďurašovci. Pútavo rozprávali o lese a zvieratách žijúcich v ňom. Poskytli nám množstvo nových informácií a predostreli nám svoje skúsenosti a zážitky získané na potulkách prírodou ako lesníci, poľovníci a milovníci prírody. Beseda sa žiakom veľmi páčila a tiež prispela k uvedomeniu si potreby ochrany lesov, ako prírodného bohatstva našej krajiny.



    • Zvonenie

      Piatok 26. 4. 2024
    •  

    • ZOZNAM ZOŠITOV A POMÔCOK na šk. r. 2023/2024

       

    •  

       

      ŠTUDENTSKÝ ČASOPIS

      Žiaci našej školy sa venujú aj písaniu článkov na rôzne témy. Jednotlivé príspevky si môžete pozrieť tu.

       

       

    •  

      ODKAZY NA LINKY POMOCI

      LINKA DETSKEJ DÔVERY

      LINKA DÔVERY NEZÁBUDKA 

      INTERNETOVÉ LINKY DÔVERY: 

      https://ipcko.sk

      https://www.stalosato.sk/

      http://nenormalne.sk/

      LINKA DETSKEJ ISTOTY

      ONLINE PORADŇA (LIVECHAT) pomoci obetiam trestných činov, ktorej ikonka sa nachádza v pravom spodnom rohu na stránke

      PSYCHOLOGICKÁ INTERNETOVÁ PORADŇA pre mladých ľudí so zdravotným znevýhodnením

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou
      • Riaditeľka školy: 0911 623 223, 041/5498343 Zástupkyňa základnej školy 2 stupeň: 041/5498344 Zástupkyňa základnej školy 1 stupeň: 0904265345 Ekonómka: 041/5498 345 ŠJ: 041/5498 012 Zástupkyňa materskej školy: 0915 835 436
      • Ulica školská 474/5 Kamenná Poruba 013 14 Slovakia
      • 42388244
      • 2024130031
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje