• Školský výlet

          • Žiaci 9. A absolvovali v pondelok 19. júna 2023 koncoročný školský výlet. Najskôr sa zabavili v 3D Bludisku v Bojniciach, oddýchli si v OC Korzo v Prievidzi, navštívili Múzeum Vtedy v Prievidzi a nakoniec zašli na Farmu Zelená ruža v Kľačne. Posledný spoločný výlet si užili a odniesli si pekné spomienky na príjemne strávený deň.

          • Flag futbal v 2. a 3. ročníku

          • Žiaci 2. a 3. ročníka boli zapojení do projektu Moduly Flag futbal, vďaka ktorému spoznali tento dynamický a bezkontaktný šport. Každá trieda absolvovala šesť tréningov, počas ktorých si osvojili základné pravidlá hry, naučili sa správne hádzať i chytať loptu. Taktiež si upevnili kolektívne správanie a posilnili zdravú súťaživosť. Veľká vďaka patrí trpezlivému trénerovi Michalovi Čamatejovi, ktorý vzbudil u deti záujem a radosť z pohybu.

          • Exkurzia v múzeu dopravy

          • Počas júna sa žiaci 1., 2. a 3. ročníka vydali na nevšednú exkurziu do historického múzea v Rajeckých Tepliciach. Žiaci videli skutočnú železničnú traťmajstrovskú drezinu, techniku používanú na železnici v minulosti či ukážku historickej dopravnej kancelárie. Taktiež sa zahrali s historickým modelovým koľajiskom a obliekli si dobové uniformy. Po prehliadke sme sa išli osviežiť do parku, kde si žiaci pochutnali na zmrzline. Exkurziu sme zavŕšili prechádzkou okolo rybníka. 

          • Striebro z Majstrovstiev Slovenska vo flagfutbale žiakov 4. ročníka - BLAHOŽELÁME!

          • Žiaci 4. A sa v tomto šk. roku zapojili do projektu MODULY Flag futbal. Koncom mája sa v regionálnom kole (divízia stred) v Žiline umiestnili na 1. mieste a postúpili do finále MSR.

            Na MSR si svoje sily prišli zmerať víťazi regionálnych kôl divízie stred a západ na najväčšie športové podujatie SUPERfinále 2023 do Šamorína. MSR vo flagfutbale žiakov boli špeciálne aj tým, že išlo o jedinú školskú súťaž, kde bol súčasťou družstva aj učiteľ.

            Našu školu reprezentovalo v Šamoríne pod vedením Mgr. Martiny Kopálovej v úlohe Quarterbacka 9 žiakov: Lucia Cibulková, Alexandra Rybáriková, Hana Miškovičová, Alena Zmrhalová, Tamara Hodásová, Olived Dubeň, Jaroslav Luhový, Pavol Kavecký, Peter Vereš.

            Finálový zápas s víťazmi z divízie západ, so žiakmi zo ZŠ J. Fándlyho zo Serede, bol napínavý až do konca. Niet divu, stretli sa dve najlepšie družstvá na Slovensku.

            Naši žiaci si vybojovali 2. miesto a do Kamennej Poruby zavítali so striebrom na krku.

            OBROVSKÁ GRATULÁCIA A POĎAKOVANIE ZA REPREZENTÁCIU ŠKOLY!

            Ďakujeme členom Slovenskej asociácii amerického futbalu za organizáciu a skvelú atmosféru. Obrovská vďaka patrí trénerovi p. Michalovi Čamatejovi, ktorý žiakom venoval svoj čas a prišiel ich podporiť aj na finálový zápas. Ďakujeme aj rodičom za spoluprácu a podporu počas celého finále a každému jednému fanúšikovi, ktorý na družstvo myslel počas celého dňa.

          • Koncoročný výlet LA SKALA - 8.A

          •  

            Odvážlivci z 8.A navštívili 5. júna lezecké centrum LA SKALA v Žiline. Nechýbala im odvaha ani vytrvalosť. Na ceste vpred prekonávali nielen prekážky, ale aj sami seba. Dievčatám sa viac páčilo lozenie s lanom - s istením, chlapci radšej zdolávali trasy bez istenia nad mäkkou podlahou. Všetci sme si to užili, dokonca aj pani učiteľka Plevková.

          • Koncoročný výlet

          • Dňa 8. 6. 2023 sa žiaci VI. A triedy pod vedením p. uč. Kopalovej vybrali do Vysokých Tatier. Zo Starého Smokovca vyrazili pozemnou lanovkou na Hrebienok. Z Hrebienka si zvolili zážitkovú trasu okolo Studenovodských vodopádov. Popri Studenom potoku objavili tie najkrajšie zákutia doliny. Po zelenej turistickej trase prišli na Rainerovu chatu, ktorá je unikátnou nielen vďaka tomu, že je najstaršou, ale tiež najmenšou chatou na slovenskej strane Vysokých Tatier. Červenou turistickou trasou sa vrátili na Hrebienok, kde sa posilnili a pokračovali pešo naspäť do Starého Smokovca. Akčný deň zakončili návštevou galérie ilúzií Tricklandia. Na výlete otestovali nielen vlastnú kondičku, ale hlavne upevnili vzťahy v kolektíve a užili si spoločné chvíle v krásnej prírode. Už teraz sa tešia na ďalšie dobrodružstvá a spoločné spoznávanie Slovenska! 

          • Talentárium

          • Dňa 02. 06. 2023 sa uskutočnilo talentárium žiakov 1. až 4. ročníka ZŠ. Žiaci svojim spolužiakom a pani učiteľkám predviedli svoj talent či nadanie. Niektorí žiaci krásne zaspievali, iní zatancovali, ďalší ukázali svoje športové nadanie či hru na hudobnom nástroji. Výkon všetkých vystupujúcich bol VÝBORNÝ a inšpiratívny pre ostatných, za čo im patrí veľká POCHVALA i POĎAKOVANIE! Prajeme všetkým zúčastneným, aby svoj talent ďalej rozvíjali a naplno využívali!

          • MDD

          • Žiaci našej školy oslávili MDD návštevou kina v Cinemax Žilina. Jednotlivé filmové predstavenia sa žiakom veľmi páčili a odniesli si pekný a príjemný zážitok. Zároveň, boli obdarovaní zaujímavým darčekom, ktorý všetkých veľmi potešil. 

          • Medzinárodný projekt

          • Kamenná Poruba je zapojená pod vedením Mgr. Eriky Marcinkovej do medzinároného projektu v ktorom si žiaci vymieňajú pozdravy z celého sveta. 

             

          • Divízne finále (stred) - MSR vo FLAGFUTBALE 2023

          • Dňa 30. 5. 2023 sa v ZŠ s MŠ v Žiline-Závodie konalo divízne finále (stred) MSR vo FLAGFUTBALE. Našu školu reprezentovalo pod vedením p. učiteľky Mgr. Martiny Kopálovej 10 žiakov: Lucia Cibulková, Alexandra Rybáriková, Hana Miškovičová, Alena Zmrhalová, Tamara Hodásová, Oliver Dubeň, Juraj Veselý, Jaroslav Luhový, Pavol Kavecký, Peter Vereš. 

            Družstvo žiakov vo svojej skupine hravo vyhralo nad ZŠ Fačkov aj nad ZŠ Rajecká Lesná. Finálový zápas si zahrali proti ZŠ Lichardova a vybojovali si ZLATÚ MEDAILU! Žiakom srdečne GRATULUJEME!  

            Z divízie západ sa víťazmi stali žiaci zo ZŠ J. Fándlyho zo Serede, s ktorými si naši žiaci zmerajú sily na najlepšom a najväčšom školskom športovom podujatí základných a stredných škôl pod spoločným názvom SUPERfinále 2023, kde sa okrem oficiálnych súťaží uskutoční aj finálový zápas prvých Majstrovstiev SR vo FLAG FUTBALE žiakov 4. ročníka ZŠ. Finálový zápas sa uskutoční 13. 6. 2023 na hlavnom štadióne XBS Šamorín. Držíme palce!

          • Čítajme si!

          • V týždni od 22. 5. do 26. 5. 2023 sa žiaci 1. stupňa zapojili do projektu Čítajme si 2023! Cieľom projektu je pritiahnuť k čítaniu viac detí a zároveň poukázať na význam literatúry pre detského čitateľa. Projekt chce zatraktívniť knihu v detských očiach, pretože kniha má pre rozvoj osobnosti dieťaťa nenahraditeľný význam. Projekt bol realizovaný ako maratón čítania. Po prečítaní príbehov sa v každej triede uskutočnili rôzne aktivity, ako dramatizácia príbehov (4. ročník), tvorba hádaniek (3. ročník), návrh obalu knihy (2. ročník), modelovanie zvieracích hrdinov (1. ročník) a pod. Po realizácii projektu sa všetci žiaci podpísali na prezenčnú listinu a dostali záložku do knihy.

          • Koncoročný výlet

          • V priebehu mesiaca máj sa žiaci 5.ročníka a 6.B triedy zúčastnili koncoročného výletu. Prvý krát sme so žiakmi našej školy navštívili krištáľový kameňolom Geoclub Šobov v Banskej Štiavnici a môžeme vrelo odporučiť! Zber vlastnoručne nájdených krištáľov minerálov žiakov mimoriadne bavil, a tak im dve hodiny terénneho výletu ubehli ako voda. Druhou zastávkou bol kaštieľ v Svätom Antone, kde sme obdivovali vonkajšie i vnútorné priestory tejto Národnej kultúrnej pamiatky. Záver programu sme absolvovali v Banskej Bystrici pri múzeu SNP a v nákupnom centre Europa, kde si žiaci užili rozchod. Strávili sme spolu krásny deň, z  ktorého si decká odnášali kopec krásnych zážitkov a upevnili vzťahy medzi triedami 🙂

          • Anglické divadlo

          •  

            Dňa 12.5.2023 sa žiaci prvého až deviateho ročníka zúčastnili anglického predstavenia: „Bing bang theory vs. Stvorenie sveta“. Pre lepšie porozumenie herci striedali anglické repliky so slovenskými. Predstavenie bolo prevedené zábavnou a náučnou formou s využitím medzipredmetových vzťahov. Žiakov upútali zaujímavé kulisy, námety aj charaktery jednotlivých postáv.

          • Blahoželáme!

          • Dňa 17. 5. 2023 sa naše žiačky Rebeka Kardošová, Nela Kardošová a Alžbeta Mičechová zúčastnili okresného kola speváckej súťaže Slávik Slovenska. Rebeka si vyspievala krásne 3. miesto, za čo jej patrí veľká GRATULÁCIA! Nelka s Alžbetkou získali cenné spevácke skúsenosti. Na akordeóne ich doprevádzala Veronika Mikundová. 

          • Čítajme si

          • Čítanie patrí medzi aktivity, ktoré podporujú rozvoj osobnosti dieťaťa a mladého človeka, pomáha poznať hodnoty, rozlišovať dobro a zlo, akceleruje rozvoj reči a slovnej zásoby. Vytvára priestor pre tvorivosť, dáva možnosť v ohraničenom čase na identifikovanie sa s postavami, ponúka chvíle intimity. Dáva možnosť naberať množstvo informácií, inšpirácií, vedomostí, porozumieť pojmom.

            Čítajme si sme zažili aj v našej škole dňa 23.5.2023.

          • ETWINNING na našej škole

          • S hrdosťou oznamujeme, že sme  sa tento školský rok zapojili do programu Etwinning.

            Etwinning je platforma zameraná na medzinárodnú spoluprácu s cieľom komunikovať, spolupracovať, rozvíjať projekty a nadväzovať nové priateľstvá s rovesníkmi z iných krajín Európy.

            V tomto programe učitelia z rôznych krajín pracujú spoločne a organizujú činnosti pre svojich žiakov. Spoločne pracujú na projektoch, aktívne komunikujú, navzájom sa rešpektujú a učia sa novým zručnostiam.

            Žiačky VIII.A sa zapojili do projektu „LANGUAGE CULTURE SHARE“ kde spolupracujú s Talianskom, Tuniskom, Rumunskom, Bulharskom a Tureckom. Rôznymi zaujímavými formami sme si predstavili kultúry jednotlivých krajín, krajinu ako takú a taktiež sme absolvovali s vybranými krajinami aj video hovory, čo sa žiačkam veľmi páčilo. Všetky aktivity prebiehali v anglickom jazyku. Na projekte stále pracujeme a do konca roka nás čaká ešte pár video hovorov a predstavenie miest kde žijeme.

            Dňa 9.mája sme oslávili Deň Európy a na oslavu sme si vyrobili  spoločné video, ktoré si môžete pozrieť.

            Naša škola prostredníctvom takýchto projektov otvára žiakom cestu k úspešnému prezentovaniu školy a obce v zahraničí.

          • Škola v prírode

          • Posledný aprílový týždeň boli žiaci 4. ročníka v škole v prírode, v Terchovej - Šípkovej. Spolu s triednou pani učiteľkou a pani vychovávateľkou prežili nezabudnuteľný týždeň! Nielenže zvládli odlúčenie od rodiny, ale predovšetkým spoznali rodisko Juraja Jánošíka, učili sa netradičným spôsobom, spoznali lepšie svojich spolužiakov a prehĺbili svoje priateľstvá. Zo školy v prírode si odnášajú krásne spomienky i zážitky na celý život!

          • Slávik Slovenska

          • Dňa 27. 4. 2023 sa uskutočnilo školské kolo súťaže Slávik Slovenska, kde naši žiaci predviedli svoje spevácke nadanie. Súťažilo sa v troch kategóriách.  Na výhercov čakali diplomy a odmeny. Ďalší súťažiaci boli odmenení drobným darčekom. 

            Umiestnenie v prvej kategórii

            1. miesto: Alžbeta Mičechová (1. roč.) 

            2. miesto: Natália Baránková (2. roč.) 

            3. miesto: Dominik Frolo  (3. roč.) 

            Umiestnenie v druhej kategórii:  

            1. miesto: Nela  Kardošová (4. roč.) 

            2. miesto: Nina Makuková (5. roč) 

            Umiestnenie v tretej kategórii: 

            1. miesto: Rebeka Kardošová (7. roč.) 

            2. miesto: Paulína Galová  (7. roč.) 

            3. miesto: Victoria Hodasová (7. roč.) 

            Výhercom srdečne gratulujeme. Všetkým zúčastneným ďakujeme prajeme veľa radosti zo spevu.



    • Zvonenie

      Štvrtok 25. 4. 2024
    •  

    • ZOZNAM ZOŠITOV A POMÔCOK na šk. r. 2023/2024

       

    •  

       

      ŠTUDENTSKÝ ČASOPIS

      Žiaci našej školy sa venujú aj písaniu článkov na rôzne témy. Jednotlivé príspevky si môžete pozrieť tu.

       

       

    •  

      ODKAZY NA LINKY POMOCI

      LINKA DETSKEJ DÔVERY

      LINKA DÔVERY NEZÁBUDKA 

      INTERNETOVÉ LINKY DÔVERY: 

      https://ipcko.sk

      https://www.stalosato.sk/

      http://nenormalne.sk/

      LINKA DETSKEJ ISTOTY

      ONLINE PORADŇA (LIVECHAT) pomoci obetiam trestných činov, ktorej ikonka sa nachádza v pravom spodnom rohu na stránke

      PSYCHOLOGICKÁ INTERNETOVÁ PORADŇA pre mladých ľudí so zdravotným znevýhodnením

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou
      • Riaditeľka školy: 0911 623 223, 041/5498343 Zástupkyňa základnej školy 2 stupeň: 041/5498344 Zástupkyňa základnej školy 1 stupeň: 0904265345 Ekonómka: 041/5498 345 ŠJ: 041/5498 012 Zástupkyňa materskej školy: 0915 835 436
      • Ulica školská 474/5 Kamenná Poruba 013 14 Slovakia
      • 42388244
      • 2024130031
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje