• Dôležitý oznam !!!

          •  

            V Materskej škole v Kamennej Porube je na základe rozhodnutia

            riaditeľky školy, so súhlasom zriaďovateľa

             

            PRERUŠENÁ prevádzka materskej školy

            od  27. 12. 2023 do  5.1. 2024

            (7 pracovných dní počas vianočných prázdnin).

             

            Materská škola v Kamennej Porube bude v uvedených dňoch zatvorená z nasledovných dôvodov:

            • vysoká chorobnosť detí - výskyt respiračných a iných infekčných chorôb detí, (zamedzenie ich šíreniu medzi zdravé deti a doliečenie chorých),
            • nízky záujem o prevádzku v tomto období na základe predbežného záujmu vykonaného medzi rodičmi detí v MŠ,
            • ekonomické dôvody (vykurovanie, energie a stravovanie pre nízky počet detí),
            • personálne dôvody (PN zamestnancov a čerpanie dovoleniek).

             

            Prevádzka materskej školy bude obnovená od pondelka 8. 1. 2024.

             

             

             

            Mgr. Zuzana Maniaková, r.š.

          • Sviatok sv. Mikuláša na škole

          • 6. decmebra bolo na našej ZŠ s MŠ naozaj veselo, nakoľko nás navštívil svätý Mikuláš spolu so svojimi pomocníkmi. Byť ako ON je výzvou pre každého jedného z nás! Byť vďačný za všetko, čo mám... Byť štedrý a vedieť sa podeliť... Byť tvorivý v prejavovaní lásky a dobra. Takéto hodnoty nám zanechal Mikuláš, aby sme sa snažili počas celého roka - byť ako ON. Samozrejme nechýbali ani čerti, ktorí nás troška postrašili a ani anjeli, ktorí nás obdarovali  sladkými balíčkami.

          • EURÓPSKY TÝŽDEŇ ŠPORTU sme oslávili aj na našej

          • Každý školský rok na našej škole otvárame tradične zapojením sa do kampane Európskeho týždňa športu, ktorej hlavným cieľom je zvýšiť povedomie o zdravom životnom štýle. Program bol počas kampane naozaj bohatý. Venovali sme sa rôznym pohybovým aktivitám počas ŠPORTOVÉHO DŇA, no nezabudli sme ani na zdravé stravovanie, či ekologické cestovanie. 

            Kampaň sme odštartovali akciou Do školy na bicykli, ktorá je na našej škole veľmi obľúbená. Tento rok sa jej zúčastnilo vyše 125 žiakov! Kampaň tiež podporili pedagogickí i nepedagogickí zamestnanci. 

          • Oznámenie o poskytnutí riaditeľského voľna

          • Vážení rodičia,

            týmto Vám oznamujem, že v súlade s §150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov ako riaditeľka Základnej školy s materskou školou v Kamennej Porube poskytujem žiakom 1. až 9. ročníka našej školy voľno poskytnuté riaditeľom školy dňa 16. novembra 2023. Voľno poskytujem  z organizačných dôvodov – aktualizačné vzdelávanie pedagogických zamestnancov školy.

            V tento deň bude prerušená aj prevádzka školského klubu detí.

            Žiaci, ktorí sa stravujú v ŠJ, budú automaticky zo stravy v tento deň odhlásení.

            Prevádzka materskej školy bude bez zmeny.

            Mgr. Zuzana Maniaková, r.š.

          • Anglicko-slovenské divadelné predstavenie

          • V októbri sa žiaci 3. - 9. ročníka zúčastnili pôsobivého divadelného predstavenia s názvom "Laki's Town". Toto jedinečné predstavenie, ktoré sa odohrávalo v anglicko-slovenskom jazyku ponúklo žiakom príležitosť, zábavnou formou rozvíjať svoje jazykové schopnosti. Divadelná inscenácia ukázala žiakom, že aj miesta v meste, ktoré sa na prvý pohľad zdajú byť nudné, môžu skrývať fantastické príbehy. Žiaci tiež mohli nazrieť na mesto a jeho tajomné zákutia očami túlavého psa či z vtáčej perspektívy. Tieto nové pohľady ukázali, že okolitý svet môže byť ešte zaujímavejší než ako si mysleli. Žiaci zažili jedinečný umelecký zážitok z divadelného predstavenia v cudzom jazyku.

          • Blokové vyučovanie

          • Počas mesiaca október sme na II. stupni ZŠ zrealizovali s triedami 7.A a 7.B blokové vyučovanie. Do bloku sme spojili predmety - slovenský jazyk, anglický jazyk a biológiu. Téma bola netradičná: Vylučovacia sústava. Pre všetkých bolo vhodné uchopenie takejto témy výzvou, ale keď sa chce, všetko sa dá. Veď napokon, posúďte sami! 

          • Deň jablka na 1. stupni

          • Ako hovorí ľudová múdrosť: Každý deň jablko, od lekára ďaleko… Aj tento rok sme si na 1. stupni pripomenuli Deň jablka. Žiaci priniesli úrodu zo svojich záhrad, niektorí upiekli jablkové koláče či pripravili jablkovú šťavu. Spolu sme si zaspievali ľudové piesne a ochutnali jablkové dobroty. Na výtvarnej výchove sme sa oboznámili s rôznymi výtvarnými technikami. 

          • Poznávacia exkurzia

          • Dňa 14. 09. sa žiaci 2., 3. a 4. ročníka zúčastnili poznávacej exkurzie do TrenčínaZažili výhliadkovú plavbu po Váhu, prešli sa po starodávnych chodbách Trenčianskeho hradu, zabavili sa v lesoparku, spoznali krásy mesta Trenčín a všetko napokon zakončili ochutnávkou chutnej zmrzliny. Prežili deň plný zábavy a nových zážitkov v krásnom prostredí stredného Slovenska.  

          • OZNAM

          • Obed pre žiakov ZŠ sa začne vydávať od 05.09.2023. Prosím rodičov, aby skontrolovali kredit
            svojich detí. Je nutné, aby mali kredit aspoň 5,-€. Pri náhlom ochorení, alebo neodobratí
            obedu sa pri nízkom kredite obedy zablokujú. Zároveň žiadam rodičov, aby upozornili svoje
            detí o riadne odpípnutie obedu pri jeho prevzatí. Stále platí podmienka pre obedy zadarmo,
            že žiak musí byť na vyučovaní a musí odobrať obed zo ŠJ. Pri nesplnení tejto podmienky obed
            sa platí v plnej výške.

            Ďakujem vedúca ŠJ.

          • Denný letný tábor

          • Skvelý letný tábor odštartoval dňa 6. júla 2023, ktorý bol plný zábavy a bohatý na zážitky. V prvý deň sme navštívili Vychylovku, kde nás čakal vláčik, s ktorým sme si vychutnali cestu lesnou úvraťovou železnicou. Pozreli sme si aj výstavu výtvarných obrazov či výstavu „Do krásy“. Poobede sme si zasúťažili pri rôznych športových aktivitách. Druhý deň sme sa vybrali do Zbyňova, na turistickú vychádzku k známemu prírodnému výtvoru Budzogáň a odtiaľ do Rajeckých Teplíc na osviežujúcu zmrzlinu. Poobede nám psí miláčikovia Viktórie Kyselicovej a jej kamarátky predviedli úžasné vystúpenie. Na tretí deň sme sa vybrali do Strečna. Po náročnom výstupe strmou cestou k vyhliadkovej veži Špicák sme sa dostali k úžasnému výhľadu, ktorý bol odmenou za naše úsilie. Poobede nás čakalo tvorivé popoludnie, kedy sme si mohli vymaľovať plátenné tašky, vyrobiť náramky či náhrdelníky. Na štvrtý deň sme zamierili do Terchovej, na rozhľadňu Terchovské srdce a odtiaľ k monumentálnej soche Juraja Jánošíka. Poobede nám p. vychovávateľ pripravil náučnú prednášku o včelách aj s ochutnávkou výborného jarného medu. Posledný deň sme sa vybrali do Manínskej a Kostoleckej tiesňavy, kde sme pri prechádzke obdivovali impozantné skalné útvary a krásne prírodné scenérie. Poobede sa o maľovanie našich tvári postarali Simona Janošíková a Laura Kavecká. Nesmela chýbať ani rozlúčková párty so skvelou hudbou a vynikajúcou pizzou. Strávili sme päť krásnych dni pod vedením p. vychovávateľa a p. učiteliek, ktorým patrí veľká vďaka! Krásne táborové zážitky zostanú dlho v našich spomienkach!

          • Prírodovedný krúžok

          • Za posledný rok sa toho udialo na našom krúžku veľa. Pod vedením p. uč. Matejkovej sme počas roka pozorovali a poznávali rôzne prírodniny a javy v prírode. Mali sme možnosť prebádať skryté zákutia školských kabinetov a pracovať tak s botanickými, mineralogickými či entomologickými zbierkami. Od jesene sme podnikali vychádzky do okolia školy za liečivými rastlinami, ktoré sme neskôr v zime spracovávali do podoby fantastických miešaných čajov. Zároveň sme sa dozvedeli, ktorá bylinka čo lieči, môžeme tak pomôcť aj doma, keď nám niekto ochorie. Vyskúšali sme si aj aranžovanie, výrobu jesenných/zimných dekorácií a podarilo sa nám zrecyklovať aj starý textil z domu. Neverili by ste, kde všade sa dá využiť! V priebehu celého roka sme sa zapájali do rôznych súťaží, napr. EnvirOtazníky, Drieme v tebe ilustrátor?, Mapuzzle a Európa, či Recyklohry. V poslednej súťaži sa nám podarilo aj získať krásne ceny, ktoré si rovnomerne rozdelili všetci členovia krúžku. Dokonca sa nám podarilo zorganizovať vlastnú súťaž. Pre žiakov II. stupňa sme zorganizovali Prírodovedný kvíz, na konci ktorého si víťazi odniesli pekné vecné ceny. V Žiline sme navštívili cestovateľskú prednášku s názvom Cestovanie o piatej. Keď sa  zamestnanci knižnice dozvedeli z akej školy sme prišli, pripravili nám aj bonus - večerné sprístupnenie výstavy o hlavolamoch, kde sme sa poriadne vyhrali! Jar sa niesla v duchu aktivít na školskom dvore a využívaní darov prírody. Založili sme si vlastný vyvýšený záhon, kde sme posadili rôznorodé semienka. Len aby sme aj úrodu stihli zozbierať...  Naše telo sme povzbudili osviežujúcimi smoothies, ktoré sme si miešali podľa vlastných predstáv a chutí. Bazovú sezónu sme využili na 100% tým, že sme si vyrobili lahodný sirup, ktorý mohli ochutnať aj naše rodiny. Jednoducho výborné! Krúžok sme sa na konci školského roka rozhodli uzatvoriť na Trenčianskom hrade, kde sme si prešli malý okruh s nádvorím a centrum mesta. Využili sme aj možnosť návštevy katovho domu a malej kostnice pod hradom. Dokonca sme sa prešli po historickej uličke kde v minulosti mohol prejsť len kráľ! Viac z činnosti krúžku si môžete pozrieť na fotografiách pod príspevkom. 

          • Plavecký výcvik

          • V týždni od 19. 6. do 23. 6. 2023 sa trieda III.A zúčastnila plaveckého výcviku. Žiaci si pod vedením profesionálnych trénerov vyskúšali rôzne techniky plávania, precvičili si potápanie, skákanie do vody a na záver sa poriadne vyšantili na tobogáne. Žiaci prekonali svoj strach, posunuli svoje hranice a zlepšili svoje plavecké schopnosti. Spoločne zažili krásny týždeň plný nových skúseností, zábavy a skvelých zážitkov.

          • Projektové vzdelávanie

          • Geografia u 6.A a 6.B triedy sa koncom tohto školského roka niesla v duchu projektového vzdelávania. Našou témou bola Východná Ázia ohraničená mestami Kašgar a Tokio. Žiaci  boli rozdelení do ôsmich skupín, z ktorých každá mala svoje vlastné zadanie + musela pripraviť úlohy pre ostatné skupiny. Príprava a realizácia témy bola síce časovo náročná, ale žiaci to zvládli na výbornú! Veď posúďte sami ;-)

          • Školský výlet

          • Dňa 21. 6. 2023 sme sa so žiakmi 1. a 2. ročníka vybrali na školský výlet na hrad Strečno. Zažili sme "HRADNÚ ŠKOLU", kde sme sa pri prehliadke hradu dozvedeli rôzne zaujímavosti z minulosti, ktoré sme si mohli aj prakticky vyskúšať. Cestou naspäť sme sa previezli kompou cez rieku Váh a na záver sme sa parádne vyšantili v Lesoparku v Žiline. Prežili sme krásný deň plný zážitkov a skvelej zábavy! 



    • Zvonenie

      Štvrtok 25. 4. 2024
    •  

    • ZOZNAM ZOŠITOV A POMÔCOK na šk. r. 2023/2024

       

    •  

       

      ŠTUDENTSKÝ ČASOPIS

      Žiaci našej školy sa venujú aj písaniu článkov na rôzne témy. Jednotlivé príspevky si môžete pozrieť tu.

       

       

    •  

      ODKAZY NA LINKY POMOCI

      LINKA DETSKEJ DÔVERY

      LINKA DÔVERY NEZÁBUDKA 

      INTERNETOVÉ LINKY DÔVERY: 

      https://ipcko.sk

      https://www.stalosato.sk/

      http://nenormalne.sk/

      LINKA DETSKEJ ISTOTY

      ONLINE PORADŇA (LIVECHAT) pomoci obetiam trestných činov, ktorej ikonka sa nachádza v pravom spodnom rohu na stránke

      PSYCHOLOGICKÁ INTERNETOVÁ PORADŇA pre mladých ľudí so zdravotným znevýhodnením

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou
      • Riaditeľka školy: 0911 623 223, 041/5498343 Zástupkyňa základnej školy 2 stupeň: 041/5498344 Zástupkyňa základnej školy 1 stupeň: 0904265345 Ekonómka: 041/5498 345 ŠJ: 041/5498 012 Zástupkyňa materskej školy: 0915 835 436
      • Ulica školská 474/5 Kamenná Poruba 013 14 Slovakia
      • 42388244
      • 2024130031
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje