• Školské kolo geografickej olympiády

          • 19.1.2024 sa žiaci 5. - 9. ročníka zapojili do školského kola 52. ročníka Geografickej olympiády pod vedením Mgr. Soni Matejkovej. Úspešní žiaci postupujúci do okresného kola: 

            - v kategória G (5. ročník) - P. Kavecký, J. Lúhový

            - v kategórii F (6., 7. ročník) - J. Gabčík, S. Jakubský, E. Blunárová

            - v kategórii E (8., 9. ročník) - J. Čerňanský

            Postupujúcim žiakom blahoželáme a držíme im prsty v ďalších kolách súťaže.

          • Nedaj sa, hovor o tom!

          • Dňa 29.2.2024 sa žiaci 1. – 9. ročníka zúčastnili zmysluplného a inovatívneho divadelno-výchovného predstavenia s názvom Nedaj sa, hovor o tom! Prestavenie pútavým spôsobom riešilo problematiku šikanovania, rasizmu, sociálnej nerovnosti, fyzického násilia a mnoho iného. Predstavenie žiakov veľmi zaujalo, poučilo a poukázalo na dôležitosť hovoriť o problémoch, ktoré ich trápia. Zároveň ich povzbudilo k budovaniu vzájomnej úcty a podpory, aby nikto nezostal sám v ťažkých situáciách. Na konci predstavenia škola získala certifikát, v ktorom sa zaväzuje šíriť posolstvo a hodnoty, ktoré boli na predstavení zdôraznené. Projekt Nedaj sa, hovor o tom! bol realizovaný pod záštitou MŠVVaŠ SR, v spolupráci s Policajným zborom SR a s odborníkmi z CPPPaP.

          • Exkurzia do Záchrannej stanice a Ekocentra v Zázrivej

          • Počas mesiaca február sa žiaci 7.B triedy a 6. ročníka zúčastnili exkurzie pod vedením Mgr. Soni Matejkovej a Ing. Branislava Zajaca do Záchrannej stanice a Ekocentra v Zázrivej. Žiaci sa dozvedeli veľa zaujímavých informácií o záchrane živočíchov z voľnej prírody, ich rehabilitácii, liečbe a návrate späť do voľnej prírody. Napriek chladnému počasiu mali žiaci možnosť vidieť pestrú škálu dočasných i trvalých ,,obyvateľov" záchrannej stanice a nahliadnuť do jej fungovania. Po pozretí dokumentárneho filmu a záverečnej diskusii dostali žiaci aj malé darčeky na cestu domov: letáčik prvej pomoci pri záchrane divo žijúcich zvierat, samolepky, magnetku, brožúrku dokumentujúcu činnosť Záchrannej stanice a Ekocentra Zázrivá a nástenný kalendár do každej triedy.
            Druhým bodom programu bola návšteva modelového koľajiska Minimodel Europa v Terchovej o rozlohe 53m². Žiaci tu mohli vidieť 25 lokomotív, 170 vagónov, 480m koľají, 120 výhybiek, 123 ks svetelnej signalizácie, 160 budov a domov, 13 000 stromov a 6 rokov práce :-)
            Veríme, že si žiaci ekxurziu užili a dozvedeli sa opäť niečo nové.

          • Abeceda zdravia

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Abeceda zdravia.

            Dnes 28.2. 2024 sme sa s detičkami zúčastnili bábkového predstavenia Abeceda zdravia. Dvaja kamaráti Katka a Miško nášim škôlkarom porozprávali o tom, ako sa starať o naše telo, prečo je dôležité konzumovať ovocie a zeleninu. Divadielko sa deťom veľmi páčilo, bolo náučné i zábavné.

          • Oznámenie o poskytnutí riaditeľského voľna

          • Vážení rodičia,

            týmto Vám oznamujem, že v súlade s §150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov ako riaditeľka Základnej školy s materskou školou v Kamennej Porube poskytujem žiakom 1. až 9. ročníka našej školy voľno poskytnuté riaditeľom školy dňa 1. marca 2024. Voľno poskytujem  z organizačných dôvodov – aktualizačné vzdelávanie pedagogických zamestnancov školy.

            V tento deň bude prerušená aj prevádzka školského klubu detí.

            Žiaci, ktorí sa stravujú v ŠJ, budú automaticky zo stravy v tento deň odhlásení.

            Prevádzka materskej školy bude bez zmeny.

            Mgr. Zuzana Maniaková, r.š.

          • 1. ŠKOLSKÁ KRÍŽOVÁ CESTA

          • Prvú pôstnu a zároveň prvú prázdninovú sobotu sme sa stretli v Rajeckej Lesnej. Spoločne sme sa pomodlili krížovú cestu za naše rodiny a za našu školu.Táto tzv. Frivaldská kalvária je unikátna v našom regióne. Má viac ako sto rokov. Postavili ju na kopci v rokoch 1920-1921 a finančne ju podporili rodáci pracujúci v Amerike.

          • Hurá, je tu KARNEVAL !

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Hurá, je tu KARNEVAL !.

            A opäť je tu fašiangové obdobie a s ním aj maškarné plesy a zábavy. Aj u nás v MŠ sa konal karneval, ktorý už deti dlho očakávali. S radosťou si do škôlky priniesli masky a už sa nevedeli dočkať, kedy karneval začne. Vo vyzdobenej triede ich privítali prezlečené pani učiteľky, ktoré ich zabávali veselými pesničkami a tancami. Keď si všetci poobdivovali navzájom masky, s kamarátmi si zasúťažili a unavili sa pri tancovaní, silu opäť nabrali z chutného občerstvenia, ktoré pripravili šikovné mamičky. Napokon bola každá maska odmenená malým darčekom. Takto veselo sme prežili karnevalový deň.

          • Hviezdoslavov Kubín

          • Dňa 24. januára 2024 sa na 1. stupni uskutočnilo školské kolo v recitačnej súťaži Hviezdoslavov Kubín. Súťažilo sa v prednese poézie a prózy. Na 1. stupni sa súťaže zúčastnilo 17 žiakov. 

            Výsledková listina:

            Poézia                                                                   

            1. miesto:  Nátália Baránková 3. A                   

            2. miesto:  Damián Frolo 2. A                              

            3. miesto:  Sabina Macáková 2. A      

            Próza

            1. miesto:   Rebeka Langová 3. A

            2. miesto:    Alžbeta Mičechová 2. A 

            3. miesto:    Ema Filipová 3. A a Marko Kavecký 3. A

             

            Dňa 6. februára 2024 sa uskutočnilo školské kolo na 2. stupni. Výsledková listina:

            II. kategória

            Poézia                                                                  

            1. miesto:   neudelené                                          

            2. miesto:  Hana Miškovičová 5. A                     

            3. miesto:  Matej Tretina 6. A                           

            Próza

            1. miesto:   neudelené

            2. miesto:  Viktória Kasmanová  6. A  

            3. miesto:  Matúš Kavecký  5. A

             

            III. kategória

            Poézia                                                                     

            1. miesto:  neudelené                                           

            2. miesto:  Ema Blunárová 7. B                          

            3. miesto:  Katarína Vršanská  9. A 

            Próza

            1. miesto:  Natália Mičechová  9. A

            2. miesto:  neudelené

            3. miesto:   neudelené

             

            Víťazom srdečne BLAHOŽELÁME a prajeme veľa úspechov v okresnom kole! 

          • KARNEVAL na 1. stupni

          • Na piatok 2.2.2024 sa žiaci 1. stupňa nevedeli dočkať. Už od rána sa netrpezlivo tešili na moment, keď sa oblečú do svojich karnevalových masiek. Po vyučovaní sa spoločne s tr. pani učiteľkami vybrali do kultúrneho domu, kde na nich čakala krásne vyzdobená sála, výborná hudba a skvelý program. Všetci žiaci mali krásne masky, za čo si zaslúžili malý darček. Vyvrcholením karnevalu bola bohatá tombola, ktorá potešila mnohých žiakov. Počas celého karnevalu vládla skvelá nálada - deti prežili popoludnie plné radosti a zábavy!

          • Prerušená prevádzka MŠ

          •  

            Vážení rodičia,

            v Materskej škole v Kamennej Porube je na základe rozhodnutia RÚVZ v Žiline

             

            PRERUŠENÁ prevádzka materskej školy

            od utorka 23. 1. 2024 do pondelka 29. 1. 2024 vrátane.

             

            Opätovný nástup do MŠ bude v utorok 30.1. 2024.

             

            Materskú školu nariadil zatvoriť Regionálny úrad verejného zdravia na základe vysokého počtu chorých detí v MŠ (56%) – zamedzenie šírenia respiračných a iných infekčných ochorení medzi deťmi v kolektíve.

            Deti budú  v školskej jedálni automaticky odhlásené.

            Zároveň Vás žiadame, aby ste v utorok 30. 1. 2024 priviedli do materskej školy len zdravé deti.

             

            Mgr. Zuzana Maniaková, r.š.

          • Ďakujeme!

          • Počas predvianočných dní sme spoločne nazbierali potraviny, ktoré v novom roku odovzdali porubskí koledníci - ľuďom bez domova v zariadení Harmónia v Žiline. Chceme vyjadriť veľkú vďačnosť tým, ktorí sa do tejto zbierky zapojili - rodičom, žiakom i zamestnancom školy. Vďaka za Vašu štedrosť a ľudskosť!

          • Pozornosť pre starších ľudí v obci

          • V predvianočnom čase sme opäť chceli potešiť starších či osamelých občanov Kamennej Poruby. Vybrané dievčatá v mene všetkých žiakov a učiteľov ZŠ predniesli vianočný vinš, odovzdali malý darček vyrobenými žiakmi ako aj vianočný pozdrav s oblátkami, upečenými šikovnými žiačkami: Natáliou Mičechovou a Nikolou Ondrejkovou. Veríme, že myšlienku potešiť starších ľudí a spríjemniť im vianočný čas sa nám podarilo naplniť.

          • Vianočné tvorivé dielne

          • V poslednom predvianočnom týždni sa na našej škole uskutočnili vianočné tvorivé dielne, kde sme pre žiakov a ich rodičov pripravili bohatý program plný tvorivých aktivít. Žiaci mali príležitosť vytvoriť si vlastné vianočné ozdoby a dekorácie. Všetci prítomní si mohli pochutiť na výborných oblátkach vyrobenými našimi žiačkami i na voňavom čajíku s ovocím. Tvorivé popoludnie sa nieslo v príjemnej vianočnej atmosfére za tónov najznámejších vianočných kolied.

          • Výstava betlehemov a vianočné trhy v Žiline

          • Pri príležitosti 800. výročia založenia prvého betlehemu v talianskom meste Greccio sme navštívili výstavu betlehemov z rôznych materiálov. Po výstave si piataci užili atmosféru doobedných vianočných trhov a deviataci zas v podvečerných hodinách. Žiaci prežili krásny čas plný radosti a pokoja v príjemnej predvianočnej atmosfére. 

          • Dôležitý oznam !!!

          •  

            V Materskej škole v Kamennej Porube je na základe rozhodnutia

            riaditeľky školy, so súhlasom zriaďovateľa

             

            PRERUŠENÁ prevádzka materskej školy

            od  27. 12. 2023 do  5.1. 2024

            (7 pracovných dní počas vianočných prázdnin).

             

            Materská škola v Kamennej Porube bude v uvedených dňoch zatvorená z nasledovných dôvodov:

            • vysoká chorobnosť detí - výskyt respiračných a iných infekčných chorôb detí, (zamedzenie ich šíreniu medzi zdravé deti a doliečenie chorých),
            • nízky záujem o prevádzku v tomto období na základe predbežného záujmu vykonaného medzi rodičmi detí v MŠ,
            • ekonomické dôvody (vykurovanie, energie a stravovanie pre nízky počet detí),
            • personálne dôvody (PN zamestnancov a čerpanie dovoleniek).

             

            Prevádzka materskej školy bude obnovená od pondelka 8. 1. 2024.

             

             

             

            Mgr. Zuzana Maniaková, r.š.

          • Sviatok sv. Mikuláša na škole

          • 6. decmebra bolo na našej ZŠ s MŠ naozaj veselo, nakoľko nás navštívil svätý Mikuláš spolu so svojimi pomocníkmi. Byť ako ON je výzvou pre každého jedného z nás! Byť vďačný za všetko, čo mám... Byť štedrý a vedieť sa podeliť... Byť tvorivý v prejavovaní lásky a dobra. Takéto hodnoty nám zanechal Mikuláš, aby sme sa snažili počas celého roka - byť ako ON. Samozrejme nechýbali ani čerti, ktorí nás troška postrašili a ani anjeli, ktorí nás obdarovali  sladkými balíčkami.



    • Zvonenie

      Streda 17. 4. 2024
    •  

    • ZOZNAM ZOŠITOV A POMÔCOK na šk. r. 2023/2024

       

    •  

       

      ŠTUDENTSKÝ ČASOPIS

      Žiaci našej školy sa venujú aj písaniu článkov na rôzne témy. Jednotlivé príspevky si môžete pozrieť tu.

       

       

    •  

      ODKAZY NA LINKY POMOCI

      LINKA DETSKEJ DÔVERY

      LINKA DÔVERY NEZÁBUDKA 

      INTERNETOVÉ LINKY DÔVERY: 

      https://ipcko.sk

      https://www.stalosato.sk/

      http://nenormalne.sk/

      LINKA DETSKEJ ISTOTY

      ONLINE PORADŇA (LIVECHAT) pomoci obetiam trestných činov, ktorej ikonka sa nachádza v pravom spodnom rohu na stránke

      PSYCHOLOGICKÁ INTERNETOVÁ PORADŇA pre mladých ľudí so zdravotným znevýhodnením

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou
      • Riaditeľka školy: 0911 623 223, 041/5498343 Zástupkyňa základnej školy 2 stupeň: 041/5498344 Zástupkyňa základnej školy 1 stupeň: 0904265345 Ekonómka: 041/5498 345 ŠJ: 041/5498 012 Zástupkyňa materskej školy: 0915 835 436
      • Ulica školská 474/5 Kamenná Poruba 013 14 Slovakia
      • 42388244
      • 2024130031
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje