• MATEMATICKÝ KLOKAN

          • Do najväčšej medzinárodnej Matematickej sútaže na svete sa z našej školy prihlásilo 40 žiakov. Z nich bolo úspešných 11, to znamená, že vo svojej kategórii predbehlo 80% súťažiacich. Dvaja dokonca napísali test na 100%. Blahoželáme!

          • Prevencia šikany - workshop

          • Dňa 9.06.2022 v rámci programu : Mládež bez  predsudkov  nám Mgr. Zuzana Žilinčíková  z Občianskeho združenia ARCUS   pripravila počas 5. vyučovacej hodiny workshop pre  žiakov  6. roč. na tému: Prevencia šikany a počas 6. vyučovacej hodiny workshop pre žiakov 7. roč . na tému : Rozvoj kritického myslenia. Žiakom bola predstavená  daná problematika a  doplnená aktivitami. Dôležitou časťou bolo oboznámenie žiakov s prevenciou v danej oblasti, ako aj informácie, koho kontaktovať v prípade potreby. Zároveň si precvičili  tvorivé riešenie problémov, prácu v tíme a argumentovanie a kladenie otázok.

          • Školský výlet

          •  

            Dvadsiaty máj sa pre našich piatakov niesol v športovom duchu. Spolu so svojimi triednymi pani učiteľkami sa 5.A a 5.B trieda vybrali na spoločný výlet vlakom do Ružomberka. Tu sa mohli žiaci vyžiť v korunách stromov a zistiť, kde majú svoje limity. Po obede a dostatočnom oddychu si všetci doplnili energiu vo forme zmrzliny v Žiline a ďalší krásny deň ubehol ako voda. 

            Mgr. Soňa Matejková

          • Plavecký kurz

          • 13.06.-17.06.2022 tretiaci našej školy absolvovali plavecký kurz v plaveckej škole Nereus na mestskej plavárni. Išli sme s odhodlaním naučiť alebo zdokonaliť sa v plávaní, ale taktiež s malým strachom, či to zvládneme. A zvládli sme to! Každý deň bol náročnejší, ale prekonali sme strach z vody, naučili sa základy plávania a  každý deň po tréningunám chutil obed v školskej jedálni a nevládali sme rozprávať! V piatok nás inštruktori odmenili hrou v bazéne a  na pamiatku nám dali ,,Mokré vysvedčenie". Ďakujeme im a ďakujeme aj rodičom, že sme mohli tento kurz zažiť!

          • NO BACKPACK DAY 


          • Dňa 14.6. 2022 sa na našej škole uskutočnil deň bez školskej tašky. Žiaci si mali školské pomôcky priniesť v niečom, čo by nahradilo klasickú školskú tašku. S výzvou prišli členovia Žiackej školskej rady. Cieľom tohto dňa bolo upozorniť na milióny detí vo svete, ktoré denne nosia pomôcky v ruke do školy vzdialenej niekoľko kilometrov bez nároku na školskú aktovku, či tašku. Naši žiaci sa tak zapojili do akcie na podporu vzdelávania v krajinách tretieho sveta. Počas celého dňa bolo možné sledovať žiakov, ktorí si nosili svoje školské pomôcky v najrôznejších predmetoch od nákupného košíka cez darčekovú tašku až po boby. O tom, ako sa akcia vydarila, sa môžete presvedčiť na fotografiách.

             

          • Divadelné predstavenie v Rajeckých Tepliciach

          • Dňa 16.6.2022 sa žiaci 9. roč. v sprievode pani učiteľky Marcinkovej zúčastnili divadelného predstavenia České korunovačné klenoty v Rajeckých Tepliciach a Jozef Gabčík - atentát na Ríšskeho protektora Heydricha. Uvedený program bol súčasťou otvorenia kúpeľnej sezóny. Žiaci mali možnosť oboznámiť sa s pobytom českých korunovačných klenotov v Rajeckých Tepliciach a pozrieť si trezor s ich replikami. Nasledoval krátky príbeh operácie Antropoid s ukážkou atentátu na Heydricha. Na námestí si mohli pozrieť vojenskú techniku a zbrane a porozprávať sa s vojakmi.

          • ŠKD II. oddelenie máj 2022

          •  

            V máji sa už jar poriadne rozbehla, takže sme sa so žiakmi venovali hlavne témam
            zameraným na prírodu, živočíchy, rozličné športy... Keďže v máji majú sviatok aj naše
            mamičky, tak sme nezabudli ani na ne. Vyrobili sme pre ne krásne darčeky. Boli sme spolu
            aj na výlete na hrade Budatín. Preskúmali sme aj jeho krásne okolie. Zaujali nás hlavne
            staré a vzácne dreviny. Už sa nevieme dočkať, čo nás čaká v mesiaci jún...

          • Deň najlepších priateľov 

          •  

            Členovia Žiackej školskej rady dňa 8.6. upriamili pozornosť na milý sviatok. Deň najlepších priateľov, ktorý je dňom oslavy pravého priateľstva. V tento deň mohli žiaci porušiť školský poriadok a sadnúť si do lavice so svojim kamarátom. Radosť a priateľstvo medzi žiakmi cítiť aj cez fotky, veď posúďte sami... :-)

          • Spelling bee 2022

          • Počas mesiaca máj sa na našej škole uskutočnila aj anglická súťaž Spelling bee, kde žiaci ukázali svoje
            zručnosti v anglickom hláskovaní. Uvedená súťaž sa prvýkrát konala v roku 1925 v USA. V súčasnosti
            je rozšírená takmer na všetkých kontinentoch. Zúčastnili sa jej žiaci všetkých tried 2.stupňa. Aj keď
            boli žiaci veľmi šikovní, vyhrať mohli len najlepší . Ocenení boli žiaci v rámci jednotlivých tried:
            Samuel Milata (V.A), Barbora Zajacová (V.B), Sára Verešová (VI.A), Vivien Jasenovská (VI.A), Ján
            Čerňanský (VII.A), Nela Jasenovká (VII.A), Paulína Štaffenová, Liliana Balážová, Mária Magdaléna
            Milatová (VIII.A), Klára Kavecká (IX.A). Všetkým ďakujeme za účasť a tým najlepším blahoželáme!

          • MDD

          • V stredu, 1.6.2022, sa naše ihrisko za školou premenilo na miesto plné smiechu a zábavy. Aj napriek
            nepriaznivému počasiu ráno, sme sa nedali odradiť a pani učiteľky, s pomocou našich deviatakov, si
            pre žiakov našej školy pripravili množstvo športových aktivít. Súťaže boli naozaj rôznorodé, napr.
            skákanie cez gumu, nosenie vody v deravých pohároch, skákanie vo vreci, vyťahovanie predmetov
            z vody pomocou udice a iné pohybové či vedomostné hry. Každý žiak bol odmenený sladkosťou,
            darčekom a samozrejme chutným guľášom. Tešíme sa o rok!

          • Koncoročný výlet žiakov 8. ročníka

          • Ôsmaci sa spolu s pani učiteľkami Marcinkovou a Matejkovou vydali na výlet do nášho hlavného mesta. Najskôr navštívili Prírodovedné múzeum, potom sa prešli historickým centrom a na záver si oddýchli v nákupnom centre Eurovea na nábreží Dunaja. Všetci si výlet užili a už teraz sa tešia na ďalšie výjazdy za krásami našej vlasti.

          • Koncoročný výlet žiakov 1. stupňa

          • Dňa 27.05. 2022 sa uskutočnil koncoročný výlet pre žiakov 1. stupňa.Náš deň začal vo Vlastivednom múzeu v Krásne nad Kysucou, kde nás čakalo množstvo prekvapení. Pán sprievodca nás previedol dejinami - od pravekých ľudí po astronautov, odprezentoval dejiny Kysúc od najstarších lovcov mamutov cez vek Juraja Turzu až po storočie kozmických letov. Taktiež sme sa vrátili do čias minulých, žiaci videli ako vyzerali spotrebiče, peniaze, školské lavice a iné zaujímavosti, ktoré iste používali aj ich starí rodičia. Ďalej sme sa presunuli k Orloju do  Starej Bystrice, kde sme si vypočuli zvonenie s krátkym výkladom. Naša cesta pokračovala na Vychylovku do Múzea Kysuckej dediny. Náš výlet sme ukončili v zábavnom rodinnom centre – v Kongu v Žiline, kde sa žiaci vyšantili a minuli poslednú energiu. Príjemne unavení a plní zážitkov sme sa vrátili domov.

          • Farebný týždeň

          • V dňoch 16.-20.5. 2022 sme si pripomenuli Medzinárodný deň
            biologickej rozmanitosti. Celý týždeň bol oslavou rôznorodosti života
            na zemi vrátane všetkých druhov rastlín a živočíchov...pretože každý
            jeden člen prírodného spoločenstva je dôležitý, každý deň sme sa
            obliekli do inej farby. Spoločne sme sa dozvedeli veľa informácii o
            význame mlieka a mliečnych výrobkov v rámci Dňa mlieka, či
            dôležitosti včiel a včelstiev.

          • Beseda na tému Obchodovanie s ľuďmi v 9. roč.

          • Dňa 20.05.2022 sa konala počas 2. vyučovacej hodiny beseda so žiakmi 9. roč. na tému Obchodovanie s ľuďmi. Na pozvanie pani učiteľky Mgr. Eriky Marcinkovej prišla Mgr. Katarína Kvašňovská z Oddelenia koordinácie a programov prevencie kriminality v Žiline. Spolu s kolegyňou predstavila žiakom danú problematiku doplnenú množstvom príkladov zo života ľudí u nás či v zahraničí. Dôležitou časťou besedy bolo oboznámenie žiakov s prevenciou v danej oblasti, ako aj informácie, koho kontaktovať v prípade potreby. Mgr. Kvašňovská priniesla aj niekoľko brožúrok k preberanej téme. Tie boli následne rozdané do každej triedy na 2. stupni ZŠ.

            V prípade záujmu si môžeme informácie nájsť na stránke: 

            https://prevenciakriminality.sk/kategoria/1-obchodovanie-s-ludmi 

          • Školský výlet

          • I keď bol piatok 13., pre deti z 1.stupňa ZŠ bol naozaj šťastný. Vybrali sme sa na exkurziu do Budatína, kde sme videli expozíciu krásneho hradu, popiknikovali sme v tráve v jeho parku a deň ukončili vyšantením v Lesoparku. Po 2 rokoch izolácie sme sa domov vracali unavení, ale plní zážitkov!

          • Chémia v našej škole

          • Chemické procesy v našom okolí prebiehajú neustále bez prestávky. Čo sa to vlastne deje a ako je možné, že látky okolo nás sa menia? Prečo nedokážeme vyrobiť zlato a prečo petarda žiarí len pár sekúnd? Môže horieť kov a či vodou môžem hasiť akýkoľvek plameň... Na tisíc a jednu otázku hľadajú žiaci odpovede na hodinách chémie.  

          • Robotika pre talentované deti

          • Vymyslieť, zložiť a naprogramovať model je náročná činnosť aj pre dospelého programátora.  Naše deti si môžu svoje schopnosti v oblasti robotiky preveriť v útvare mimoškolskej činnosti. 

            Robotika je výborná vzdelávacia oblasť v ktorej majú deti možnosť vytvoriť niečo podľa vlastných predstáv.  Nie je veľa oblastí, ktoré kombinujú kreativitu  a technológiou. Ak  dostanú deti príležitosť vytvoriť niečo interaktívne, o čom si myslia, že je super, zvyšuje sa ich úroveň zapojenia sa, motivuje ich to učiť sa, uchovávajú si viac informácií a vedomostí. 

          • Programovanie Micro Bit

          • Škola získala v rámci projektu finančné prostriedky na zakúpenie programovateľnej stavebnice Micro Bit s ktorou sa naši žiaci deviatého ročníka učia základy programovania na hodinách informatiky. 

            Veríme, že ich svet techniky zaujme a v budúcnosti sa budú technike venovať aj na stredných školách. 

          • Oznámenie o poskytnutí riaditeľského voľna

          • Oznamujem Vám, že v súlade s §150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov ako riaditeľka Základnej školy s materskou školou v Kamennej Porube poskytujem žiakom 4., 6. až 9. ročníka našej školy voľno poskytnuté riaditeľom školy dňa 18. mája 2022.

            Voľno poskytujem z organizačných dôvodov – Testovanie 5 2022.
            Žiaci 1. až 3.ročníka sa vyučujú podľa platného školského rozvrhu hodín, prevádzka školského klubu detí, materskej školy a školskej jedálne je nezmenená. Žiaci 4., 6.– 9. ročníka, ktorí sa stravujú v ŠJ budú automaticky zo stravy v tento deň odhlásení. Podľa záujmu je možné si stravu na tento deň prihlásiť najneskôr v pondelok 16.5. 2022 (objednávka potravín). Na obed môžu prísť žiaci v čase od 12:30 do 13:30 h.


            Odôvodnenie:
            Riaditeľské voľno pre žiakov 4., 6. – 9. ročníka poskytujem z organizačných a personálnych dôvodov na zabezpečenie plynulého priebehu Testovania 5 2022: organizácia, bezpečnosť, personálne zabezpečenie (administrátori, koordinátori, externý dozor), priestorové zabezpečenie (potrebné 4 triedy na testovanie) a zabezpečenie objektívnosti tohto testovania.
            Testovanie žiakov sa uskutoční z predmetov matematika, slovenský jazyk a literatúra a celý
            proces trvá od 7:15 h do 13:00 h.



    • Zvonenie

      Piatok 19. 4. 2024
    •  

    • ZOZNAM ZOŠITOV A POMÔCOK na šk. r. 2023/2024

       

    •  

       

      ŠTUDENTSKÝ ČASOPIS

      Žiaci našej školy sa venujú aj písaniu článkov na rôzne témy. Jednotlivé príspevky si môžete pozrieť tu.

       

       

    •  

      ODKAZY NA LINKY POMOCI

      LINKA DETSKEJ DÔVERY

      LINKA DÔVERY NEZÁBUDKA 

      INTERNETOVÉ LINKY DÔVERY: 

      https://ipcko.sk

      https://www.stalosato.sk/

      http://nenormalne.sk/

      LINKA DETSKEJ ISTOTY

      ONLINE PORADŇA (LIVECHAT) pomoci obetiam trestných činov, ktorej ikonka sa nachádza v pravom spodnom rohu na stránke

      PSYCHOLOGICKÁ INTERNETOVÁ PORADŇA pre mladých ľudí so zdravotným znevýhodnením

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou
      • Riaditeľka školy: 0911 623 223, 041/5498343 Zástupkyňa základnej školy 2 stupeň: 041/5498344 Zástupkyňa základnej školy 1 stupeň: 0904265345 Ekonómka: 041/5498 345 ŠJ: 041/5498 012 Zástupkyňa materskej školy: 0915 835 436
      • Ulica školská 474/5 Kamenná Poruba 013 14 Slovakia
      • 42388244
      • 2024130031
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje